Beginnen met Running Coach

Beginnen met Running Coach
Op mijn crosstrainer ligt een dikke laag stof, al jaren niet gebruikt. Waarom heb ik die crosstrainer eigenlijk gekocht destijds? Omdat ik toen ook fit wilde worden alleen mijn doorzettingsvermogen, dat is niks. Zal het nu anders zijn? Ik kan alleen zeggen dat ik mijn best doe. 

Een dag na Koningsdag bedacht ik me dat ik wel via een hardloopschema op de crosstrainer kon trainen. Buiten was het druilerig weer, ik heb niet de juiste hardloopschoenen en een goede sportbh (wat voor mijn lijf twee heel belangrijke items zijn), dus dan maar binnen op de crosstrainer. Het ding afgestoft en zowaar de crosstrainer deed het nog!

Met een hardloopschema was het wel te doen op de crosstrainer. Alleen ik moest zo op de tijd letten en zo’n schema op papier motiveerde helemaal niet. Op zoek dus naar een motiverende hardloopapp. Het werd Running Coach van Renate Wennemars. App het is een podcast wat ik heb gedownload via een grote sportwinkel (met dus reclame vooraf van die winkel). Dank aan het Viva-forum waar ik de tip las over deze download.

In achttien lessen van ongeveer een half uur zou je straks de 5 kilometer kunnen lopen. Nou op de crosstrainer wordt dat natuurlijk lastig, maar het motiveert wel natuurlijk. Rustige muziek en opzwepende muziek wisselen elkaar af met regelmatig motiverende woorden van Renate Wennemars. De eerste les rustig  een minuut lopen en twee minuten lopen. Dat ging makkelijk, jammer dat de les afgelopen was en dan ook nog zeker een rustdag moet aanhouden. Blij dat ik vanochtend weer op de crosstrainer kon. Oké, ik heb hem nu nog op de minste weerstand staan, geen programma of iets, gewoon lekker vlak. Licht zwetend, maar toch voldaan stapte ik van de crosstrainer af. Heerlijk gevoel zo op de zondagochtend!

Dinsdagavond training 3? Ik kan dan pas ’s avonds omdat ik overdag gewoon moet werken en ’s ochtends vertrek ik al te vroeg om nog even vooraf een half uurtje te lopen (dat lukt echt niet). Hopelijk is het dan niet een sauna bij ons op zolder, dat is vaak wel het geval als het zonnige dag is geweest met een grote raampartij op het zuiden. Ach deur open, waterfles erbij en dan iets meer zweten. Op naar training 3!

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.