Een begin: een goede sportbh

Triumph Triatlon Hybrid Star P. Sportbh
Met dit lekkere weer zou je eigenlijk best wel lekker buiten kunnen lopen in plaats van op de crosstrainer.  Alleen loop ik te zwabberen op mijn benen. Helaas de maandelijkse regels slaan juist vandaag keihard toe. Sowieso heb ik nog geen goede hardloopschoenen of een hardloopoutfit, al had ik gisteren al wel bijna een hele gave hardloopbroek gekocht. Toch maar niet want die eeuwige twijfel van mij of ik echt wel ga hardlopen. Ik heb echt een duwtje in de rug nodig hoor. Eén ding heb ik al wel aangeschaft: een goede sportbh. Naast goede schoenen lijkt dit me het belangrijkste. Zeker als je wat zwaardere borsten hebt. Ik heb jarenlang met een verkeerde maat bh rondgelopen en daar kreeg ik behoorlijk lastvan mijn schouders van. Het belang ken ik dus als geen ander. In ieder geval is dit al een klein begin om ooit buiten hard te gaan lopen (of te gaan doen aan een andere sport).

Triumph Triatlon Hybrid Star P. Sportbh

Ik heb gekozen voor de Triumph Triaction Hybrid Star P. Eigenlijk omdat dat een van de weinige bh’s was die in mijn maat verkrijgbaar waren. Bij het passen had ik wel zoiets van oei, dat zit strak en wat een push-up. Maar ik kon gewoon ademen en ik kon op en neer springen zonder last van mijn borsten te hebben. De Hybrid Star P heeft gevoerde en voorgevormde cups, bredere, verstelbare bandjes met een gevoerd schouderdeel en een brede haak- en oogsluiting wat nikkelvrij is. Verder is het gemaakt van een ademend materiaal met verkoelend effect. Deze sportbh is aan te raden bij ‘extreme sporten’ zoals hardlopen. Extreme sport? Ja, hardlopen is voor je borsten een extreme sport.

Triumph Triatlon Hybrid Star P. Sportbh

Hoe kies je een sportbh?

Ik heb gezocht op internet en wat er voor mijn maat verkrijgbaar was. Ik moest echt voor een ingekapselde bh gaan in plaats van een compressiesportbh. Een ingekapselde sportbh bestaat uit twee cups van niet-elastisch materiaal, zonder beugels maar met een elastische onderband. Een compressiesportbh bestaat uit enkel elastisch materiaal met vaak gekruiste bandjes op de rug. Je borsten worden als het ware tegen je ribbenkast geperst.

Waar moet je opletten?

Het moet natuurlijk lekker zitten. Strak, maar je moet wel kunnen ademen. Het mag sowieso niet verschuiven als je beweegt. Beugels en versiersels op de bh zijn af te raden, daar kan je wondjes van krijgen door te veel wrijving. Neem een sportbh gemaakt van ademend materiaal. Als je de sportbh past, loop of spring wat om zo te voelen of je borsten goede ondersteuning hebben.

(18 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-11 No articles on this date.