Vrouwen op het strand – Tove Alsterdal

Vrouwen op het strand - Tove AmsterdamDit boek heb ik al weer een hele tijd geleden gelezen. Ik koos dit boek omdat ik net een vakantie had geboekt naar een strandhuisje (inmiddels ben ik al lang weer van terug van die vakantie). Daarnaast een Scandinavische thrillerschrijfster, dat moet haast wel een goed boek zijn en ik bleek gelijk te hebben.

Over Vrouwen op het strand

Op een ochtend ontwaakt Terese, een jonge Zweedse vrouw, op een strand in Zuid-Spanje. Ze wankelt naar de zee en stuit op een lichaam. In een haven niet ver daarvandaan glipt een vrouw aan land. Ze is over zee gesmokkeld en uit de golven gered. Haar naam is Mary, maar dat zal snel veranderen. Ally, een jonge succesvolle journaliste uit New York, probeert haar man Patrick te vinden. Hij is naar Parijs gereisd om over mensenhandel en moderne slavernij te schrijven en sindsdien is er niets meer van hem vernomen. De moedige en doortastende Ally vliegt de Atlantische Oceaan over om uit te zoeken wat er met hem gebeurd is. Het wordt een reis naar de donkerste kanten van Europa – en diep haar eigen verleden in. Vrouwen op het strand is een groots opgezette en zinderende thriller over drie vrouwen – drie levens die op brute wijze op hun kop worden gezet. Hun wegen kruisen elkaar en leiden naar een gebied waar geen wetten bestaan, waar het kwaad heerst achter mooie fa├žades en mensen gekocht en verkocht kunnen worden, van gedaante kunnen veranderen of kunnen sterven.

Wat vind ik van het boek?

Spannend om te lezen hoe een vrouw op zoek is naar haar vermiste man en daarbij stuit op vreemde zaken. Zaken waar je liever niet mee te maken wilt hebben zoals mensensmokkel. Toch gebeurt het, en nu helemaal in Zuid Europa. Het boek laat je twijfelen of de echtgenoot van Ally echt wel zo’n eerlijke journalist is of iemand die toch veel meer betrokken blijkt te zijn dan alleen maar journalist. Ik wilde dit boek echt graag uitlezen, om te zien of het nu wel of niet goed afloopt met de man van Ally en met Ally zelf.

Titel: Vrouwen op het strand
Auteur: Tove Alsterdal
Uitgever: Prometheus
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789044620993
Genre: Literaire thriller
Winkelprijs: 8,99 (e-book)

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-23 No articles on this date.