Sneak Peek April 2016


Deze maand best veel foto’s in de sneak peek. Het was ook wel een drukke maand met de Culiperslunch en de Amstel Gold Race, maar ook een drukke maand in mijn mini-moestuin. Kijk mee!

Persoonlijk

wandelen beeld troubadour veenendaal
In plaats van dat ik de fiets pak naar het centrum van Veenendaal ging ik nu wandelend. Al wandelend heb je dan ook meer oog voor alles wat je tegenkomt zoals dit beeld “De Troubadour”.

roosjes britt
Britt kocht roosjes, een bosje voor een euro (de markt was bijna afgelopen). Echt waar voor haar geld want ze stonden toch bijna twee weken!

regenboog
De pot met goud heb ik op weg naar mijn werk helaas niet gevonden.

bloemen
Britt kreeg van Tom nog een mooie bos bloemen. Staat zo gezellig op tafel!

cruijf muurschildering utrecht
Tijdens een lunchwandeling kwam ik deze muurschildering van Johan Cruijff tegen in Utrecht met een uitspraak van hem: alleen kan je niks, je moet het samen doen.

bos bloemen
Nog zo’n mooie bos bloemen. Die Britt wordt wel verwend door haar vriendje.

Amstel Gold Race
Zondag 17 april zijn we naar de Amstel Gold Race geweest in Zuid Limburg. Bij de finish hadden we een mooi plekje en konden we alles nog goed bekijken als er even niets voorbij kwam.

Moestuin

Suiker meloen gaan groeien
De suikermeloen begon begin april al te kiemen. Inmiddels zijn ze al weer een stuk groter.

cactussen komen op
De cactussen kwamen ook op in april. Voordat het echt een mini-cactus is moet ik nog wel een jaar wachten lees ik op verschillende sites over cactussen kweken. Geduld hebben dus.

ah moestuintjes vol
Zo leuk, mijn vader en buren van hem hebben moestuintjes gespaard. Zo kreeg ik die van mij ook vol. Leuk!

moestuinbak
Nee dit zijn niet de moestuinplantjes van de Albert Heijn. Zo snel gaat dat nu ook weer niet. Ik heb wat vals gespeeld en heb andijvie- en slaplantjes bij de Welkoop gekocht. Die staan nu fijn in de moestuinbak op het zolderbalkon. Straks lekker verse andijvie en sla uit eigen tuin? Hoop het wel!

plantjes sperzieboon courgette komkommer
De sperziebonen-, komkommer- en courgetteplantjes hebben inmiddels een groter potje gekregen.

paprika
Zo’n paprika wil ik natuurlijk wel uit eigen tuin hebben, maar deze komt gewoon uit de tas van de Culiperslunch. Naast deze paprika zat er in de goodiebag ook een potje met snackpaprikaatjes met zaadjes om ze zelf ook te kweken! Leuk!

meloen en augurk verpotten
Tijd om de plantjes te verpotten, of eigenlijk verspenen heet het. Hier heb ik de meloenplantjes en augurkplantjes in een grotere pot gedaan. Ze staan nog niet buiten hoor, daar is het nog wat te koud voor.

paprika, komkommer, tomaat
Beetje vals spelen, maar bij de Hoogvliet kocht ik een komkommer-, paprika- en tomaatplant. Zo leuk, zo moeten straks mijn plantjes er ook uit gaan zien.

blije boon vitapep
De paprikazaadjes van Vitapep en de blije boon uit de goodiebag moet ik natuurlijk ook zaaien. Ben benieuwd wat voor een boon er straks uit komt… Een blije, dat moet haast wel.

Food

fruit
Begin deze maand waren Michel en Britt een beetje in de lappenmand. Beide weer flinke griep. De fruitmand moet dan wel goed gevuld zijn toch.

paas pralines dominique persoone
Lekker, omdat pasen voorbij was waren nu de paas pralines van Dominique Persoone (een bekende Vlaamse chocolatier) een stuk goedkoper. Nu ik toch bij de Albert Heijn was kon ik dan best wel zo’n doosje meenemen en uitproberen.

spinazietaartjes
Verder maakte ik spinazietaartjes met bladerdeeg, pijnboompitjes en brie.

kaastaartje
Dit kaastaartje maakte ik van nog wat overgebleven brie en pijnboompitten. Kaas en honing erbij en je hebt een lekker kaastaartje.

pannenkoeken
Terwijl ik aan het eten was met een ex-collega, bakte ze thuis pannenkoeken. Britt maakte met stroop deze speciale ‘Brutsellog’ pannenkoek.

 britt's trifle
Britt maakte deze maand ook een soort van trifle. Cake met citroen- en karamelpudding en natuurlijk een toef slagroom.

high tea
De muffins die Britt maakte voor de trifle kwamen uit een pak Homemade high tea. Naast een muffinmix zat er ook scones- en brownie-mix in. Dat had Britt dus ook nog gemaakt. Zo hadden we dus een mini high tea bij de thee ’s avonds.

groentesoep
Dat was lang geleden: groentesoep in het weekend. Per ongeluk had ik erwtensoep-groenten gekocht maar dat ging eigenlijk ook prima. De dag erna heb ik er tomatengroentesoep van gemaakt. Gewoon een blikje tomatenpuree er tijdens het opwarmen bij gedaan.

ijsje daisy veenendaal
Op een mooie zondagavond zijn we naar de nieuwe ijssalon in Veenendaal gegaan: Daisy’s. Die is dus geopend door een jongen van zeventien jaar. Hij zat met een tussenjaar en wilde dat nuttig besteden. Nou het liep die zondag storm. Ik had onder andere spekkoekijs en dat was me toch lekker!

limoen schuim vlaai
Deze taart kende ik niet van de HEMA, limoenschuimvlaai. Een collega trakteerde er op voor haar verjaardag. Nou zeker een aanrader!

campervin hema
Dit vond ik zo’n grappige gadget op de Culiperslunch: de campervin van de Hema. Niet dat ik van wijn houd, maar die VW-camper is zo geinig.

boekpresentatie Smokey Goodness
Tijdens de Culiperslunch was er ook een presentatie van het BBQ-boek van Jord Althuizen van Smokey Goodness… Wat een barbecue staat er achter… Zoiets wil ik wel tegen komen op een festival.

actiefoto culiperslunch
Leuk zo’n Instax foto van jezelf tijdens de Culiperslunch… Die hangt dus nu op het prikbord!

gevulde paprika
Met de zoete puntpaprika’s, het blikje HAK bonenmix en de Kaltbach kaas maakte ik deze gevulde paprika’s. Leuk hoe je dan kan combineren met dingen die je krijgt uit een goodiebag. Het smaakte heerlijk in ieder geval.

ZTRDG tas
Ook nog een verrassing van de Culiperslunch, de ZTRDG tas: een tas met allerlei lekkers direct van de kweker, slager, visboer, bakker en noem maar op… Je bestelt gewoon via internet wat je wilt, een dag later wordt het geoogst en weer een dag later heb je het. Een soort markt-idee.

zelfgemaakte chocolademousse
Zelfgemaakte chocolademousse is toch wel het allerlekkerste. Het was al weer een tijd geleden dat we chocolademousse hebben gemaakt.

hangop met frambozenjam
Een zondagochtend beginnen met hangop van Qark en frambozenjam van fruitboerderij Vink is een goed begin van de zondag!

appeltaart
Op Koningsdag bakte ik een appel-noten taart met de appels die ik in de ZTRDG-tas kreeg. Deze appel-notentaart bakte ik al eens eerder en heeft zelfs de appeltaart-special van Elle Eten destijds gehaald! Zou ie na al die jaren, negen jaar geleden bakte ik hem voor het eerst, nog steeds zo lekker zijn?

appelnotentaart
En dit is hem dan, mijn appelnotentaart gemaakt op Koningsdag. De foto heb ik een beetje laten lijken op de foto van de receptkaart in de Elle Eten destijds. Ziet er goed uit toch?

(72 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.