Dagboek van een Moestuintje 2016-02: Eerste Kiemen

Dagboek van een Moestuintje 2016 goedgevoel kruid je leven buis 2015
Hoe is het na een week? Ik vond zelf nog wat meer kruidenzaadjes die ik natuurlijk ook heb gezaaid. Verder kwam ik er achter dat twee van de kruiden die ik gewoon de hele winter buiten had laten staan het best wel hadden overleefd.

Vorig jaar kocht ik nog bij het Vlaamse magazine Goed Gevoel een buis vol “kruid je leven”. Voor een x bedrag extra kon je dit er bij kopen. In de buis een Wolfram tuinschepje, 3 bekertjes, 3 kokostabletten en drie verschillende zaadjes.

Dagboek van een Moestuintje 2016 goed gevoel basilicum, bieslook en tijm
In mijn buis kreeg ik basilicum, bieslook en tijm. Bieslook was dit jaar niet in de collectie van de Albert Heijn moestuintjes actie, dat was dus sowieso welkom. Als alle basilicum het dit jaar gaan doen, dan wordt het van de zomer veel Italiaans eten.

Dagboek van een Moestuintje 2016 goed gevoel bekertjes met bieslook, basilicum en tijm
Netjes aangekruist op het bekertje wat er in gezaaid is. Misschien wel een idee voor volgens jaar om karntonnen bekertjes als zaaibekers te gebruiken in plaats van die kleine turfpotjes.

Dagboek van een Moestuintje 2016 gebroken pot bieslook
Eigenlijk helemaal niet meer opgelet: de bieslook van vorig jaar heeft het buiten gewoon overleeft! Alleen de pot is met de vorst gebroken. Dat wordt verpotten dus.

Dagboek van een Moestuintje 2016 bieslook in nieuwe pot
Een nieuwe pot, wat nieuwe aarde en de bieslook kan weer verder. Ben benieuwd hoe het verder gaat groeien. O ja, dat moestuinkaartje is van vorig jaar. Het was helemaal tussen de wortels van de bieslook in gegroeid.

Dagboek van een Moestuintje 2016 selderij
Dit is ook nog een kruid wat overgebleven is van vorig jaar. Alleen is het nu peterselie of toch selderij? Het is wel tijd voor een nieuwe pot zo te zien.

Dagboek van een Moestuintje 2016 selderij nieuwe pot
Tussen de wortels van het plantje vond ik het moestuinkaartje. Het blijkt selderij te zijn. Fijn dat dat over is gebleven, want selderij zit er dit jaar ook niet bij.

Dagboek van een Moestuintje 2016 een plantje
Geen idee wat voor een plantje dit is. Het zat bij een pot met een hortensia. Het dode blad wat ik er vanaf knipte leek op blad van een aardbeienplant. Ach ik heb toch aarde en een pot, dus ik ben benieuwd wat dit gaat worden.

Dagboek van een Moestuintje 2016 tuinkers
Dinsdagavond kwam ik thuis en ik zag dat de tuinkers na 3 dagen al flink was ontkiemd. Oké tuinkers gaat altijd snel, maar geeft wel weer een goed gevoel.

Dagboek van een Moestuintje 2016 radijsjes
Ook zag ik dat de radijsje begonnen te ontkiemen! De radijsjes waren vorig jaar best goed gelukt eigenlijk.

Dagboek van een Moestuintje 2016 radijsjes woensdag
Op woensdag waren de radijsjes ook al weer wat meer gegroeid. Wat kan dat dan toch best snel gaan. Binnenkort al met een centimeter er naast?

Dagboek van een Moestuintje 2016 tuinkers woensdag
Ook de tuinkers is weer iets gegroeid. Leuk!

Dagboek van een Moestuintje 2016 broccoli
Woensdagavond zag ik ook al de eerste broccoli te voorschijn komen!

Dagboek van een Moestuintje 2016 sperzieboontjes en komkommer
Donderdag 7 april zag ik ook al dat de sperzieboontjes (rechts) en een komkommer boven in midden heel voorzichtig aan het kiemen zijn.

Dagboek van een Moestuintje 2016 tijm goed gevoel
De Goed Gevoel Tijm heeft het met glans gewonnen van de Albert Heijn Moestuintjes tijm. Een dag later gezaaid en nu al aan het kiemen. Bij de AH Moestuintjes was nog niks te zien.

Dagboek van een Moestuintje 2016 radijsjes overpotten
Tijd om de radijsjes over te potten voor ze nog groter worden. Eigenlijk kan je het bakje overpotten in een grote pot, maar ik scheur het bakje er vanaf en haal de stekjes voorzichtig los. Zo hebben de radijsjes straks wel meer ruimte.

Dagboek van een Moestuintje 2016 radijsjes grote pot
Daar staan ze dan in een grotere pot: de radijsjes!

(35 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.