Sneek Peek Maart 2016


Deze maand stond sowieso in het kader van een weekje vrij. Wat was het een fijn gevoel om zo voor de vakantie het bedrijfspand uit te lopen om naar huis te gaan. Ik ging een week op vakantie in de hagelnieuwe strandhuisjes in Hoek van Holland van Landal. Gelukkig met mooi weer, dus veel gewandeld, lekker gegeten en dat soort dingen.

Persoonlijk:

mooi weer op vakantie
Een weekje vakantie! De voorspellingen waren voor deze week eigenlijk niet zo goed, maar toen we aankwamen op ons strandhuisje in Hoek van Holland was het dit weer en eigenlijk hebben we maar één avond/nacht wat regen gehad en één dag wat meer last van harde wind. Voor de rest zon! Natuurlijk was het niet warm, maar gewoon zon en rust kan een mens al zoveel goed doen.

Hollandse luchten
Gewoon omdat dit een mooie lucht is. Al uitkijkend richting de Maasvlakte, het begin van de Nieuwe Waterweg.

lichtjes op de maasvlakte 2
Geen scherpe foto, foto’s maken in het donker met een iPhone vergt een stabiele hand. Maar gewoon die lichtjes, die bedrijvigheid die dag en nacht doorgaat op de Maasvlakte 2.

Beeld den haag
Een beetje gek beeld zo voor De Bijenkorf in Den Haag met al die poppenkastpoppenkoppen.

einde pier hoek van holland
Eens naar het einde van de pier lopen op Hoek van Holland. Dat was nog best een fikse wandeling. In ieder geval genoeg schepen voorbij zien varen en gelukkig geen natte voeten gekregen aangezien die schepen nog wel voor wat golfslag kunnen zorgen.

rondvaart maasvlakte 2
Als je dan toch vlakbij de havens bent dan maak je ook een rondvaart. We hadden een combinatie van een rondvaart over Maasvlakte 2 met bezoek aan het museum waar we ook met een virtual reality bril de toekomst van de Rotterdamse haven hebben bekeken.

zonsondergang
Heerlijk, zonsondergang aan zee. Wel een beetje mistige, maar goed het blijft mooi.

flowee spijkermat
Pijnigen! Al die puntjes zijn behoorlijk scherp, maar zorgen wel voor een goede energiedoorstroming.

gerbera's in schaaltje
De gerbera’s in het boeket wat Britt van Tom kregen gingen heel snel hangen. Ze groeiden nog te snel in de vaas waardoor ze topzwaar werden. Ik knipte de bloemen af en liet ze drijven in een schaaltje met water.

Moestuin:

allerlei zaadjes
Het wordt langzaam weer mooi weer. Tijd om weer wat met mijn zoldermoestuintje te doen. Gaat het dit jaar wel lukken? Vorig jaar werd het niets, te warm en misschien niet goed gezaaid. Het allereerste jaar ging eigenlijk wel prima. Dus ik heb dit jaar 50% kans dat het slaagt. Ik ga mijn best weer doen al moet ik wel geduld hebben en niet gelijk alles willen zaaien. Anders krijg ik weer van die zaailingen die te snel groeien. Langzaam aan en geduld hebben.

eerste moestuintje
Heel veel kom ik niet bij de Albert Heijn, maar gelukkig mijn vader wel en hij spaart ook de moestuintjes voor mij. Dit jaar was dit mijn allereerste die ik zelf kreeg: komkommer. Oké, succes.

Food:

gehaktbal pindasaus
Een soort berenklauw / berenhap de luxe maakte ik van een gehaktbal, rostischijfjes, ui en Michel’s pindasaus. Lekker dat het was.

tomatenketchup met naam
Leuk om te krijgen, een Heinz tomatenketchup met je eigen naam. Heinz onthulde aan bloggers de geheimen van de tomatenketchup. Helaas kon ik daar niet bij zijn, tja werk gaat voor al het leuke.

grote gehaktbal
Op vakantie at ik een gehaktbal van 350 gram! Dat was best een flinke, maar wel lekker. Het was de huisgemaakte gehaktbal van Maribu Beach. Eén van de weinige strandtentjes die ’s avonds nog open was.

M&S Aankoopjes
In Den Haag heb je natuurlijk ook Marks & Spencer. Daar wilde ik echt heen, want ik had nog een cadeaubon. Kijk eens wat een lekkere dingen ik heb gekocht. Onder andere pancakes, hot cross buns, limonades en weer zo’n leuke tas!

Pannenkoekpakket
Een hele grote doos met allerlei pakken pannenkoekmeel, een pannenkoekenpan en spatel kreeg ik ter ere van Nationale pannenkoekendag op 18 maart van Koopmans. Helaas had ik het op die dag te druk om pannenkoeken te bakken. Binnenkort vier ik mijn eigen pannenkoekendag.

Doos Merci chocolade
Zo lief, een collega die bij onze afdeling tijdelijk kwam werken stopte definitief bij mijn werkgever. Heel lief had ze voor mij (en nog twee andere collega’s) een doos Merci chocolade gekocht omdat ik haar goed had begeleid en had geluisterd (en zij ook naar mij als ik in een dip zat). Zo leuk!

risotto
In de Easy Cook zag ik een recept staan voor deze risotto met chorizo, courgette en tomaat. Heerlijk rustig pruttelend op het vuur ontstond er zo weer een lekkere maaltijd.

paas cocktail residence rhenen
Op eerste paasdag zijn we gaan high teaën bij Residence Rhenen waar we begonnen met deze cocktail in paaskleuren.

hotdogtosti
Ideetje uit de Libelle Lekker, alleen maakte ik het met een vegetarische bratwürst van de Vegetarische Slager. Leuk idee, alleen nu nog wat breder brood.

(27 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.