Ik reis alleen – Samuel Bjørk

Ik reis alleen - Samuel BjørkDit boek kwam ik volgens mij tegen in een tijdschrift waarin over Ik reis alleen een klein stukje werd beschreven. Ik was benieuwd, sowieso vind ik de Scandinavische thrillerschrijvers wel goed dus het debuut van de Noorse schrijver Samuel Bjørk wilde ik echt wel lezen.

Op de achterflap: Ik reis alleen

Ik reis alleen is het razend spannende thrillerfenomeen van de Noorse schrijver Samuel Bjørk, over inspecteur Holger Munch en zijn collega Mia Krüger.

Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst IK REIS ALLEEN.
Na een intern onderzoek werd inspecteur Holger Munchs speciale onderzoeksteam opgeheven. Hijzelf werd overgeplaatst naar een regionaal politiebureau. Wanneer het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt het team weer samengebracht. Munchs prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk…

Wat vind ik van het boek?

In het begin kon ik me nog niet gelijk een beeld vormen van het boek. Ik kwam niet echt lekker in het verhaal, maar op de een of andere manier triggerde iets om het boek toch uit te lezen. Dat was maar goed ook, want het bleek toch wel een spannend boek te zijn, waarbij het toch steeds net even anders ging dan je dacht. Het verhaal is best extreem en eigenlijk kan je zo’n verhaal niet zelf verzinnen, laat staan schrijven. Je hoopt eigenlijk dat dit nooit in werkelijkheid waar dan ook ter wereld kan gebeuren.

Titel: Ik reis alleen
Auteur: Samuel Bjørk
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789024565559
Genre: thriller
Winkelprijs: 19,99

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-18 No articles on this date.