Nieuwe Tas van Chabo

Nieuwe Tas van Chabo
Alweer een nieuwe tas? Uhm ja… Weer kleiner dan mijn vorige, minder vakjes… Sowieso een mooie tas en ook nog eens van een Nederlands merk: Chabo. Ik had het tasje al gezien bij Niki in Doorn, kon het niet uit mijn hoofd zetten en een week later hing het aan mijn schouder of bungelde het aan mijn pols.

Nieuwe Tas van Chabo

Over de Chabo Small tas

De Chabo small is één van de kleinste tassen uit de Chabo collectie. Het is gemaakt van soepel, ruw runderleer. Het kan op twee manieren worden gedragen: aan je pols met de polsband of aan je schouder met het lange riempje. De tas heeft een klein binnenvakje, waar je volgens de site een telefoon in kan doen, maar dan moet je wel een hele kleine telefoon hebben. Mijn iPhone paste er in ieder geval niet in. De afmeting van de tas met de klep omlaag is 25 bij 16 centimeter. Houdt je de klep omhoog dan zijn de afmetingen 25 bij 23 centimeter. Mijn kleur is de Elephant Grey, maar de tas is ook nog te koop in de kleuren zwart, cognac, grijs en beige. Alles wat ik mee wil nemen: telefoon, portemonnee, autopapieren, klein opvouwbaar tasje en lippenbalsem past er precies in. Wat wil ik nog meer, geen zware tas meer aan mijn schouders.

Nieuwe Tas van Chabo

Over Chabo

Chabo is een Nederlands tassenmerk wat in 2010 is gestart door Vera Dekens. Ze heeft in Azië na lang zoeken de juiste producenten gevonden voor het maken van de tassen. Bedrijven die handwerk leveren op een milieuvriendelijke manier. Zo wordt bijvoorbeeld het leer op een plantaardige manier gekleurd waardoor het een natuurlijke uitstraling krijgt. De naam Chabo betekent vriend in een bepaalde zigeunertaal en inderdaad een tas is toch als een vriend? Je neemt het overal mee naar toe.

Nieuwe Tas van Chabo

Hoe wordt er met het leer gewerkt?

Zoals ik al eerder schreef wordt het leer op een plantaardige manier gelooid en gekleurd. Dit gebeurt in Indonesië. Het looien wordt gedaan in houten vaten met respect voor het milieu. Het kleuren is gebaseerd op het gebruik van natuurlijke tannines (een chemisch proces wat ook voorkomt bij onder andere wijnen). Het worden rijke en warme tinten, waarbij de huid van het leer nog zichtbaar zijn. Door het gebruik van natuurlijke tannines, verkregen uit verschillende boomsoorten, is elke tas uniek en wordt het mooier als je de tas gebruikt. Oké het is gevoeliger voor een kras, maar een tas hoort te leven!

(136 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.