In balans met Flowee Spijkermat

Flower Spijkermat
Via de plog van Wendy Amelie kwam ik achter het fenomeen de ‘spijkermat’. Dat wilde ik ook wel proberen, na wat ervaringen op internet te hebben gelezen. Kortom ik bestelde een Flowee spijkermat, want ja die kleurtjes waren zo leuk, en ben er op gaan liggen. Pijnlijk voor je rug? Ja, maar naar enkele minuten ervoer ik warmte. In ieder geval ben ik er blij mee en dat wilde ik delen.

Flowee Spijkermat

Over de Flowee Spijkermat

De Flowee spijkermat zorgt voor ontspanning van de spieren, geeft je innerlijke rust of juist energie. Binnen enkele minuten voel je al effect. Door de puntjes op de spijkermat worden je bloedsomloop en je zenuweinden gestimuleerd. Hierdoor maak je ‘feel good’ hormonen endorfine en oxytocine aan. Deze hormonen zorgen voor pijnbelichting en een gevoel van euforie. De Flowee spijkermat zorgt voor een goede doorstroming van energie, zo blijven je lichaam en geest beter in balans. De spikes op de spijkermat zijn gemaakt van ABS-plastic. Van dit soort plastic wordt ook Lego gemaakt. De stof van de mat is 100% katoen.

Flowee Spijkermat

Waarom een Flowee spijkermat?

Op de site van Flowee lees je een aantal vragen die je wellicht met ja kan beantwoorden. Herken je bijvoorbeeld vastzittende of stijve spieren in je nek of schouders? Slaap je onrustig en ben je vaak wakker? Wil je meer rust in je hoofd? Heb je last van hoofdpijn? Heb je last van vermoeide voeten? Ik kon vraag 1 tot en met 3 gelijk al met ja beantwoorden. Na twee weken proberen valt het me op dat doordat je stil blijft liggen, een soort van warmte ervaart, je toch rustiger voelt. Eigenlijk zijn die 10 minuten stilliggen op de spijkermat een soort van meditatiemoment (even geen telefoon, niet bewegen en niks aan je hoofd hebben). De spijkermat is een natuurlijke manier om je lichaam aan het werk te zetten.

Flowee Spijkermat

Hoe gebruik je de Flowee spijkermat

Er zijn meerdere manieren om de Flowee spijkermat te gebruiken: voor je rug, voor je voeten en voor je nek en schouders. Meestal wordt de spijkermat gebruikt met een rugligging. In de rug zitten veel zenuwen die het hele lichaam beïnvloeden. Daarom heeft de rugligging ook het meeste effect. Leg de mat op een vlakke ondergrond en ga voorzichtig met je rug op de mat liggen. De eerste paar minuten ervaar je pijn, die snel verdwijnt. Is het toch te gevoelig trek dan een dun t-shirt aan of leg een dunne laken over de spijkermat. Je kan ook met een buikligging op de mat gaan liggen. Hiermee bevorder je de stofwisseling en het verlicht spanningen in het middenrif en de ademhalingsspieren. Wanneer je vermoeide voeten hebt leg je de mat op de vloer neer. Ga op een stoel zitten en zet je voeten op de spijkermat. Druk zachtjes met je voeten op de spikes. Door je doorbloeding en je zenuweinden in de voetzolen te stimuleren verdwijnt de vermoeidheid snel uit je voeten. Wanneer je hoofd of je nek vast zit maak je van de Flowee spijkermat een rol. Ga er met je nek en/of schouders 15 minuten op liggen. Als je net een Flowee spijkermat heb kan je het geleidelijk opbouwen. Gebruik de spijkermat in dag 1 tot en me dag 4 ongeveer 10 minuten. Van dag 5 tot en met dag 14 gebruik je de spijkermat ongeveer 20 minuten en na 14 dagen gebruik je het 20 tot 40 minuten afhankelijk van wat je zelf prettig vindt.

Flowee Spijkermat

Relax programma

Op de spijkermat kan je natuurlijk ook verschillende houdingen na elkaar doen om zo een echt relaxprogramma te creëren bijvoorbeeld 10 minuten rugligging, 10 minuten buikligging, 5 minuten linkerzij, 5 minuten rechterzij en terug 10 minuten rugligging. Omdat er afvalstoffen vrijkomen is het raadzaam om na zo’n relax programma water te drinken.

Meer over Flowee

Naast de grote Flowee spijkermat die 75 bij 45 centimeter is en 29,00 kost ook de kleine spijkermat kopen. Deze meet 44 bij 37 centimeter en kost 15,00. Verder is er ook nog een draagtas voor je Flowee spijkermat te koop en achteraf gezegd had ik die beter ook kunnen bestellen om het zo makkelijker op te bergen en een ander fijn ding is de Flowee massagehandschoen. Ook die mag wel op mijn wenslijst. Kijk zelf ook even in de Flowee webshop voor leuke acties.

(750 keer bezocht, waarvan vandaag 2 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.