Vlechtsjaal van de Stadswinkel Veenendaal

Vlechtsjaal van de Stadswinkel Veenendaal
Het Cultuurhuis in Veenendaal herbergt allerlei leuke dingen, de bibliotheek, de kunstuitleen, het Veense museum en de Stadswinkel. In de Stadswinkel staan enthousiaste dames over de producten te vertellen. Zo ook over de maakster van deze sjaal. Een mevrouw van in de 80, uit de regio van Veenendaal. Zij weeft en breit allerlei sjaals. Deze sjaal hing om een schaapje heen en ik viel voor het vlechtwerk. Zo leuk gedaan.

Vlechtsjaal van de Stadswinkel Veenendaal

De Vlechtsjaal bij de Stadswinkel

De dames van de stadswinkel vertelden enthousiast over de maakster van de sjaal, lieten een fotoboek gezien met foto’s van wat deze mevrouw nog meer maakte. De vlechtsjaal is gebreid door een oma, Corrie Groen in ’t Woud. Op de een of andere manier heeft het echt zo’n herkenbare omaatjeslucht. Lekker authentiek toch. Na het afrekenen wilde de vrijwilligster van de Stadswinkel de sjaal inpakken. Dat werd ook vol enthousiasme gedaan. Zo werd het helemaal een leuk cadeautje voor mijzelf.

Warmer?

Zelf twijfel ik nog of ik een flap achter het vlechtwerk vastzet. Waarom? Dat lijkt me wat warmer, zeker als ik het ’s ochtends vroeg op de fiets naar het station draag. Dan wil je wel extra warm ingepakt zijn, zeker rond je hals. Zelf ben ik niet handig in breien, dus ik ben blij dat ik deze vlechtsjaal zo kon kopen in de Stadswinkel. Mijn sjaal was sjaal nummer 40 en is gemaakt van acrylwol. De sjaal koste mij 22,95. Een andere sjaal, gemaakt van scheerwol kostte iets meer.

Vlechtsjaal van de Stadswinkel Veenendaal

Zelf een vlechtsjaal maken

Als mijn moeder en mijn nicht nog hadden geleefd dan hadden ze denk ik al voor de hele familie in alle denkbare kleuren deze sjaals gebreid. Misschien hadden ze nu wel een kleine webshop met al hun breiwerk ;). In ieder geval heb ik wel een link naar een patroon voor een vlechtsjaal gevonden. Dit patroon is met een gewone steek. Mijn vlechtsjaal is gemaakt met een gerstkorrelsteek. Een gerstkorrelsteek is 1 steek recht en 1 steek averecht. Op de teruggaande naald is het dan net andersom, 1 steek averecht en 1 steek recht. De echte breisters snappen wel hoe en wat.

(141 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.