De Ultieme Belofte – Jodi Picoult

De Ultieme Belofte - Jodi PicoultDit boek van Jodi Picoult kwam ik tegen terwijl ik aan het bladeren was door de boekenkast van mijn e-reader. Bleek het ook nog een recent boek van haar te zijn. Soms weet ik dus gewoon niet wat ik allemaal op mijn e-reader heb staan. Lezen dus, want tje Jodi Picoult blijft een van mijn favoriete schrijfsters. Ook dit boek kon ik niet zo snel wegleggen. Ik wilde weten hoe het in elkaar stak en uiteindelijk bleek het toch weer net anders te zijn.

Op de achterkant van de Ultieme Belofte

‘Zij was alles wat ik niet was, en ik was alle dingen die zij niet was. Haar hand paste perfect in de mijne.’ De ouders van Chris en Emma zijn al jaren buren en beste vrienden, en de kinderen groeien samen op. Als ze een relatie krijgen, vindt iedereen dat dan ook geweldig. Maar dan gaat op een nacht de telefoon in de twee buurhuizen: Emily – stralende en mooie Emily – is dood, omgebracht met een revolver van Chris´ vader. Heeft Chris haar vermoord? Of was het zelfmoord, zoals hij beweert? Twee families blijven gebroken en ontredderd achter, en een wanhopige zoektocht naar de waarheid begint…

Wat vind ik van het boek?

Zoals ik al schreef was het een verrassend einde. Het boek wordt net als in de andere boeken van Jodi Picoult belicht van verschillende standpunten. Dit kan misschien verwarrend zijn, maar het laat je wel zien hoe de verschillende personen in het verhaal met het onderwerp omgaan. Wat ik nog eigenlijk wilde weten is waarom Emily depressief was, waarom heeft de moeder van Emily het dagboek weggegooid en wat is er ooit gebeurt met Emily. Je weet dat er vooraf nog wel wat heeft afgespeeld, daar wordt zeker op ingespeeld alleen je weet dus niet precies wat. Voor de rest weer een echte Jodi Picoult, die met de Ultieme Belofte weer een boek schrijft over moeilijke maatschappelijke problemen.

Titel: De Ultieme Belofte
Auteur: Jodi Picoult
Uitgever: Harper Collins
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789402703108
Genre: Roman
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*