Spannende Serie: Shetland

Shetland
Shetland, misschien een niet zo’n bekende Britse thriller van BBC. Inmiddels is het tweede seizoen afgelopen op de BBC. KRO schijnt de serie al te hebben aangekocht alleen is er nog geen uitzendschema van Shetland bekend. Hopelijk snel, want dit is ook weer een mooie serie.

Over Shetland, de serie

Shetland, de tv-serie, speelt zich af op de Shetland eilanden wat nog ten noorden van Schotland ligt. Ruwe landschappen en ruwe zee. De serie is een afgeleide van de boeken van misdaadschrijfster Ann Cleeves en wordt deels geschoten op de eilanden en op het vaste land van Schotland. Hoofdpersoon in de serie is DI Jimmy Perez, gespeeld door Douglas Henshall en zijn hulpjes Tosh, Alison O’Donnell en Sandy, Steven Robertson (hij is zelfs een echte Shetlander). Jimmy Perez, geboren Shetlander, is na een lange afwezigheid teruggekeerd naar de eilanden met zijn stiefdochter Cassie. In de eerste series wordt de oma van Sandy doodgeschoten. Blijkbaar door een familievete tussen de Wilsons en de Haldanes die een conflict hebben over visrechten, maar ook archeologische opgravingen rond de woning van Sandy’s oma zorgen voor spanningen.


Trailer Shetland

(35 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.