Nieuwe E-Reader: Kobo Aura H2O

Kobo Aura H2O doos sleepcover
Mijn oude Sony e-reader begon steeds sneller leeg te raken, werd trager etc. Kortom, ik ging me er steeds meer aan ergeren en dus minder lezen. Al rondkijkend naar de beste e-reader, kwam ik de Kobo Aura H2O tegen. Toen de Mediamarkt een kortingsactie had, en de BCC daar ook aan meedeed, ben ik naar de BCC gegaan om eindelijk de Kobo aan te schaffen. Door de leuke korting kon ik er nu ook gelijk een officiële Kobo sleepcover erbij kopen. Een compleet setje zo. Fijn als zo de vakantietijd aangebroken is!

Kobo Aura H2O thuisscherm

Kobo

Het Canadese merk Kobo kende ik al. Een aantal jaar geleden mocht ik drie weken lang een Kobo glo testen. Wat was ik blij met het achtergrondlicht! Kobo, officieel Rakuten Kobo, is in 2009 opgericht en werd één van de snelst groeiende e-readingservices ter wereld. Kobo biedt een open platform, hiermee kan je dus op een Kobo e-reader pub, epub3 en pdf lezen, de meest populaire bestandsvormen voor boeken.

Kobo Aura H2O achtergrondlicht

Over de Kobo Aura H2O

De Kobo Aura H2O is één van de eerste e-readers die water- en stofbestendig is. Je kan de ereader dus meenemen in bad, maar ook in het strand. Knoei je wat water over het scherm of valt het in je bad dan blijft de Kobo Aura H2O gewoon werken. Verder is het scherm van de Aura extra groot, 6,8 inch. Het scherm is een niet spiegelend Carta e-ink touchscreen. Door Clarityscreen+ krijg je een hd-leeservaring met haarscherpe tekst. Verder heeft de Aura een aanpasbaar comfortlight over de pagina.

Kobo Aura H2O batterijstatus

Waarom deze?

Ik heb voor de Kobo Aura H2O gekozen omdat ik een net iets groter scherm dan mijn oude Sony PRS-T2 fijn vond. Daarnaast natuurlijk het achtergrondlicht wat de Kobo e-reader heeft en wat ik al eerder mocht ervaren met de Kobo Glo HD. Ook vind ik de status van de batterij duidelijk zo met de percentages erbij. Verder waren de recensies van de Kobo Aura H2O goed en nu het een leuke aanbieding was ging eindelijk overstag. Spijt heb ik er niet van, het is een fijne e-reader! Ik mis de knopjes om te bladeren, die de Sony had, eigenlijk helemaal niet. Het overzetten van de boeken was een fluitje van een cent. Het enige wat ik jammer vind is dat je een Kobo-account moet aanmaken tijdens het installeren, dat heeft iets dwingends toch.

Kobo Aura H2O aansluitingen op Kobo

Bijgeleverd

Bij de Kobo Aura H2O krijg je een USB-kabeltje en een droogdoekje. De kabel is redelijk lang. Fijn want het stopcontact zit dicht bij mijn favoriete leesplek en zo kan ik wel blijven doorlezen.

Kobo Aura H2O kabels en doekje

Sudoku

Ook zo iets leuks: Sudoku! Als ik even genoeg heb van lezen kan ik dus gewoon lekker een spelletje sudoku spelen. Het heeft verschillende niveaus en is heel simpel gemaakt. Je krijgt totaal geen hints en kan ook geen cijfers in vullen die je in bepaalde vakjes wilt onthouden.

Kobo Aura H2O Sudoku

Prijzen

De Kobo Aura H2O heeft een adviesverkoopprijs van 179,00 en de bijpassende Kobo sleepcover is 39,99. Let, net als ik, op leuke acties zoals die met de 21% weg ermee acties van de Mediamarkt en waar andere ketens zoals BCC met de prijzen meegaan.

(163 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Nieuwe E-Reader: Kobo Aura H2O

  • dinsdag, 29 november 2016 om 11:20
    Permalink

    Super handig dat ie stof en waterdicht is. Mijn Kobo Touch gaat helaas steeds vaker haperen, maar ik gebruik ‘m dus ook op vakantie overal en in bad enzo. Dus ik denk dat ik deze e-reader ga kopen! Waar is het hoesje vandaan?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.