Veilige Portemonnee: Secrid Mini Wallet

Secrid Mini Wallet vintage brown  naast doosje
Betaalpassen, ze worden steeds ingenieuzer. De eerste betaalpassen met pincode hadden een magneetstrip, daarna kwam er een chip op en nu is de chip vervangen door een hightech chip welke een signaal kan zenden (contactloos betalen). Inmiddels is mijn bankpas ook vervangen met zo’n hightech chip en vond ik het eigenlijk wel tijd om veiliger met mijn pasjes om te gaan. Britt had heel toevallig een folder meegenomen van Secrid en dat leek me wel wat. Eerst eens kijken hoe zo’n portemonnee er in het echt er uit ziet en werkt. In Veenendaal waren er genoeg verkooppunten, dus eens kijken (en uiteindelijk aanschaffen). Kijk maar eens hoe het werkt.

Secrid Mini Wallet vintage brown 1x opengeklapt

Waarom een veilige portemonnee?

Tegenwoordig zijn veel bankpassen, maar ook ov-chipkaarten en bedrijfspassen uitgevoerd met een hightech chip. Deze chip, waarmee je contactloos betaalt of toegang krijgt, maakt gebruik van RFID. RFID staat voor Radio Frequency Identification. Op enkele meters afstand kunnen dit soort frequenties al uitgelezen en gekopieerd worden, zonder dat je er iets van merkt.

Secrid Mini Wallet vintage brown

De Secrid Mini Wallet

Secrid, een oer Nederlands merk, maakt deze veilige portemonnee’s. Er zijn verschillende soorten, namelijk de mini wallet, slim wallet en de twin wallet. Daarnaast heeft Secrid ook een cardprotector en een cardslide. De Secrid cardprotector kreeg overigens gelijk de Red Dot Design award. Ik koos voor de mini wallet, deze lijkt op de slim wallet maar heeft dan nog een drukknoop. In de Secrid Mini Wallet kan ik 6 plastic pasjes kwijt zonder embossing, je weet wel die gestanste letters, in een aluminium behuizing met een ingenieuze uitwerpknop. Zo zijn mijn belangrijkste kaarten veilig qua uitlezen en kunnen ze niet zomaar verbuigen. Verder zitten er nog 2 vakjes in om nog wat visitekaartjes of wat muntgeld in te doen en een klein vak voor papiergeld. Niet geheel onbelangrijk, standaard krijg je 2 jaar garantie op alle Secrid producten.

Secrid Mini Wallet vintage brown

Over Secrid

Secrid is opgericht door Marianne Sasse van IJsselt en René van Geer. Door hun werkzaamheden bij bedrijven zoals ING en Rabobank raakten ze al in 1996 betrokken bij de introductie van de chipper en zagen zij hoe de invloed van plastic geld steeds groter werd. Zo introduceert dit duo in 1997 de bodycard, een kaarthouder, voor al die pasjes. In 2009 is Secrid ontstaan, waarin de ultieme kaarthouder werd bedacht: de Secrid Cardprotector. In 2010 kwamen de eerste leren portemonnee’s en nu worden deze portemonnee’s in 45 landen verkocht! Secrid is zoals ik al eerder schreef een oer Hollands bedrijf. Alle producten worden ontworpen en geproduceerd in Nederland. In samenwerking met de Nederlandse producenten is een efficient productieproces ontworpen. Zo komt het leer van een lederatelier in het hartje van Schiedam en worden de Secrid producten geassembleerd in de sociale werkplaats in Leiden.

Secrid Mini Wallet vintage brown

Hoe gebruik je de Secrid Cardprotector veilig?

Om een RFID-kaart veilig te gebruiken schuif je de kaart 3 cm uit de Cardprotector. De gevoeligheid voor het radiosignaal is dan sterk gereduceerd, maar wel voldoende voor contact op korte afstand. Door de korte tijdsduur en minimale signaalsterkte blijft u buiten het bereik van digitale zakkenrollers.

Secrid Mini Wallet vintage brown

Veel kleiner, passen en meten

Mijn nieuwe en oude portemonnee naast elkaar. De Secrid Mini Wallet kan bijna drie keer in mijn oude Liebeskind portemonnee. Dat werd dus passen en meten. Uiteindelijk viel het wel mee. Qua passen heb ik veel van die klantkaarten in mijn portemonnee, voor die kaarten gebruik ik nu de Stocard app. Hiermee kan je al je klantkaarten op je telefoon zetten. Verder moest ik het papier geld op een andere manier vouwen, zodat het niet uit de houder piept en heb ik niet zoveel plek voor muntgeld. Oké, zoveel muntgeld heb ik niet, dus dat kan wel in een vakje. Kortom alles wat ik nodig heb zit in de Secrid mini wallet, zo ben ik veilig bezig en heb ik meer ruimte in mijn tas (het kan nu ook zelfs in een jas- of broekzak). Ik ben er dus blij mee en heb zo gelijk een mooi cadeau voor Michel gevonden die de Secrid slim wallet wel wat leek.

SECRID Miniwallet van Secrid op Vimeo.

(228 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.