Lieveling – Kim van Kooten

Lieveling kim van kootenDit boek is al veel langsgekomen in tv-programma’s en in tijdschriften, waarin Kim van Kooten en Pauline Barendrecht over dit boek vertelden. Het leek me zo’n intens verhaal dat ik dit boek ook wilde lezen. Het verhaal vertelt het verhaal van vijfjarige Puck die slachtoffer wordt van kindermisbruik.

Op de achterkant van Lieveling:

Puck is vijf jaar en woont met haar moeder in een achterstandswijk in Rotterdam. Op een dag verhuizen ze naar een kapitale villa in Zwijndrecht, waar de nieuwe man van haar moeder woont. Het lijkt een sprookje: de man – die door Puck ‘ome Meneer’ wordt genoemd – ontfermt zich over het meisje. Ome Meneer overlaadt haar met cadeaus, wast drie keer per week Pucks haren en samen maken ze lange tochten in zijn grote auto.

Wat vind ik van het boek?

Voor een debuut vind ik dit boek echt goed geschreven. Je leeft je echt in in de kleine Puck die een moeilijke jeugd heeft. Je wilt heel graag het meisje helpen, maar je kan het niet. De tranen liepen niet over mijn wangen, maar kan me voorstellen dat dit bij anderen wel kan gebeuren zo intens is dit verhaal geschreven. Je blijft je wel afvragen hoe volwassenen dit leed aan kunnen doen bij kinderen, want kindermisbruik kan overal voorkomen.

Titel: Lieveling
Auteur: Kim van Kooten, Pauline Barendrecht
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789048830244
Genre: roman
Winkelprijs: 19,99
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-11 No articles on this date.