Fijne Tussenjas: Danefae Softshell Jas

Danefae Softshell Jas met Pom Amsterdam
Echt heel hard heeft het nog niet gevroren hier in Midden Nederland. Mijn winterjas is vaak net even te warm om te dragen en mijn zomerjas weer veel te koud. Help! In Wageningen kwam ik bij Ter Laak deze jas tegen. Eigenlijk in eerste instantie dezelfde jas in petrol kleur, deze jas stond buiten op een paspop voor de deur van de winkel. Die jas wilde ik wel proberen, mijn maat was niet meer verkrijgbaar in pletrol, maar een zwarte softshell jas van Danefae hing er nog wel en die maat paste mij precies. Kortom ik heb mijn ‘tussenjas’ gevonden.

Danefae Softshell Jas rits jaszak

Danefae Softshell Jas Jane

Danefae is een Deens merk en misschien ken je het wel van kinderkleding, daar hebben ze echt heel veel van in hun webshop. Damesmode is maar iets erbij, maar ze doen het goed. Simpele designs die fijn vallen, zoals deze Danefae softshell jas. Het weertype is in Denemarken gelijk aan die van Nederland, dus een prima tussenjas. De jas is van softshell materiaal en is aan de binnenkant gevoerd met een zachte fleece. De jas houdt wind en regen tegen, heeft een fijne lengte voor op de fiets (de rits is een twee-wegs rits). Verder heeft de jas twee ruime zakken. De stof heeft een beetje stretch en op de rug zit een stukje elastiek, voor een vrouwelijke pasvorm. Niet te vergeten heeft de jas een capuchon, voor als het echt goed gaat regenen. De jas kan in de wasmachine, maar dan is het wel slim om een beschermend wasmiddel te kopen, onlangs zag ik dat de ANWB dit verkocht.

Danefae Softshell Jas capuchon

Eigenschappen softshell

Softshell is een combinatie van de eigenschappen van fleece (comfort en ademend vermogen) en gore-tex (water- en winddicht). Softshell is dus een materiaal wat bescherming geeft tegen kou en regen. Door het ademen van het materiaal kan het ook lichaamswarmte en vocht beter afvoeren. Het materiaal is flexibel waardoor je meer bewegingsruimte kan ervaren. Let wel op, softshell is niet 100% waterdicht, langdurig in een hevige regenbui lopen is dan ook niet handig.

Danefae Softshell Jas logo

Wat vind ik van deze jas?

Het was niet een goedkope jas, maar het is zeker geen miskoop geweest. Het zit lekker, het houdt wat regen tegen. Het is nog wel uitproberen wanneer ik echt mijn winterjas moet dragen en wanneer niet. Ben ik lang buiten of maar kort? In ieder geval als het wat kouder is, kan ik het goed combineren met mijn wollen Pom Amsterdam sjaal. Sowieso een aanrader zo’n softshell jas.

(1.159 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Fijne Tussenjas: Danefae Softshell Jas

 • dinsdag, 24 oktober 2017 om 22:19
  Permalink

  Hi Lille,

  Ik kwam laatst de Danefae softshell jas in een winkeltje tegen en was ook meteen enthousiast voor het gebruik als zakelijke ‘tussenjas’! 😊
  Nu heb ik een vraagje:
  Is de zwarte jas erg besmettelijk en vnml. zie je er haren op? Ik heb nml een langharige witte kat en ben bang dat de stof erg ‘plakt’ en daarom wellicht niet praktisch is voor mij.
  Nu jij ervaringsdeskundige bent, kan jij mij dat wellicht vertellen….

  Groetjes Marieke

Reacties zijn gesloten.

Verleden
 • 2017-12-10 No articles on this date.