DIY: Zelf een kunstbloemstukje maken

kunstbloemstukje
Na de kerstdagen heb ik gelijk alle kerstdingen al weggehaald. Ik weet het het is vroeg, maar goed kerst is ook weer afgelopen. In ieder geval had ik een lege plek voor het keukenraam. De dingen die er eerst stonden vond ik eigenlijk niets dus op naar de Action. Geïnspireerd op een kunstbloemstukje wat ik vorig jaar bij Intratuin kocht heb ik daar het een en ander ingeslagen en ben ik creatief aan de gang gegaan. Kijk mee hoe ik het gedaan heb.

kunstbloemstukje de artikelen
Nodig: een bloempot, een blok oase, kunstbloemen-boeket 3x kunstbloemen-chrysant. De bloempot kostte mij 3,99, het blok oase 0,36, het boeket 3,69 en de drie chrysanten 2,07 (69 cent p/st). Totaal kostte het stukje 10,11.

kunstbloemstukje oase passen
Maak het blok oase passend voor de pot. Ik had geluk, want het paste bij mij direct. Ik hoefde dus niets te snijden.

kunstbloemstukje bloemen lossnijden
Knip alle bloemen los uit het boeket.

kunstbloemstukje
Haal alle blaadjes voorzichtig van de stelen. Je hebt nu dus veel bloemen aan een steel en een berg met blaadjes.

kunstbloemstukje
Knip de bloemen op maat. Bewaar de steeltjes want die heb je zo nodig voor de blaadjes. Steek de bloemen in de oase. Een bloemist zal zeggen dat je eerst met het groen moet beginnen, maar goed ik ben geen bloemist. Draai ook geregeld de pot zodat het echt overal een mooi boeket wordt. Steek daarna met de over gebleven stengels de blaadjes tussen het boeket. Zorg dat je er niet doorheen kan kijken. Vul het anders op met wat boomschors.

kunstbloemstukje
En dit is mijn stukje geworden! Ben er zelf in ieder geval helemaal blij mee!

(62 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.