Sneak Peek December 2015

sinterklaas stress kerst

December al weer… Het jaar is weer voorbij gevlogen. Wat deed ik in december? Zo at ik Sinterklaas lekkernijen eten en had ik een ontmoeting met de kerstman in het Spoorwegmuseum.

Persoonlijk

lichtjes aan de rondweg
Op 6 december is het weer zover. Dan gaan de lichtjes aan bij een huis langs de rondweg west in Veenendaal. Dit jaar rijdt er zelfs een treintje door de tuin. Leuk om te zien!

kerstman
Deze maand mocht ik ook naar het Allerhande kerstfestival in het Spoorwegmuseum. Hierover heb ik al een uitgebreide plog geschreven. In ieder geval werd ik daar samen met de kerstman gefotografeerd.

kerst intratuin kerstman duiven
Kerstinspiratie opdoen bij de Intratuin in Duiven. Op een zaterdagmiddag geen goed idee, het was file-lopen door de Intratuin.

kerst intratuin zwanen duiven
Ah en nog een stilleven van zwanen in een kersttafereeltje bij Intratuin Duiven. Elk jaar staat er bij de ingang een andere kerst opstelling, net als bij de roltrap richting de eerste verdieping waar je je in de Efteling waant.

verrassingstas ako
In de zomer had AKO ook al die verrassingstassen wanneer je twee tijdschriften kocht. Nu in de winter ook. Leuk, helemaal omdat er ook een pak Tony’s chocolademelk in zat!

kerstversiering
Van Mieneke kreeg ik net voor de kerstdagen dit kerstcadeau, houten boomschijven met daarop kerstversiering gebrand.

notenkraker pop kerstmarkt oberhausen
Met Michel, Britt en Tom ben ik ook nog naar de kerstmarkt bij CentrO in Oberhausen geweest. De Notenkraker soldaten staan er ieder jaar weer.

lego giraffe
Er is kennelijk ook een Legomuseum naast CentrO. Hier stond in ieder geval deze giraffe buiten, die echt heeeeel groot was.

kunstbloemen
Ik wilde wat anders voor het keukenraam, geïnspireerd op het kunstbloemenstukje wat ik begin dit jaar van mijn Intratuin cadeaukaart kocht ben ik naar de Action gegaan. Een pot, oase en wat kunstbloemen verder en wat creatief knippen werd dit mijn stukje.

bestnine lilledame
Opeens zag ik allerlei beste negen foto’s van 2015 op Instagram opduiken. Hoe doe je dat? Via de site 2015bestnine.com worden je negen meest gelikete foto’s gekozen. Voor Lilledame waren het deze negen. Veel bloemen, warme voeten en Utrecht.

Food

dr oetker spulletjes
Een pakketje met verse producten, dat heb ik dus maar op mijn werk laten bezorgen. Het bleek een pakketje te zijn van Dr. Oetker met hun nieuwste bakmixen: Red Velvet Cake en Carrot Cake, lekker! Ik kon het ook gelijk proeven. In deze schattige potjes kreeg ik alvast een voorproefje!

sinterklaas lekkers
Sinterklaas-keuzestress. Wat zal ik nu kiezen? De amandelstaaf die Michel kreeg op zijn werk? Toch de chocoladeletter die ik kreeg? Anders dan één van de twee Tony’s Chocolonely letterrepen met pepernoten? Of toch een handje kruidnoten? Moeilijk!

sushi eten met britt
Michel had een lange avond met pizza’s op het werk, daarom besloten Britt en ik om iets te eten wat Michel niet lust: Sushi!

lasagne
Zomaar op een doordeweekse dag lasagne maken. Ging het op? Bijna!

mezmez pakket
Zo leuk, een heus borrelpakket met lekkers van Mezmez… en die schaaltjes, helemaal leuk!

appeltaartpakket
Op het werk van Michel worden binnengekomen geschenken net voor de kerstdagen verloot. Michel kwam thuis met een appeltaartpakket. Dat wordt dus appeltaart bakken!

worteltaart
Beloofd is beloofd, ik bakte voor mijn collega’s de Verwencake Carrot Cake van Dr. Oetker die ik onlangs opgestuurd kreeg.

cookiemonster
Hoe schattig is deze koekiemonster… Een appel in een dikke laag chocolade met spikkels en een koekje.

oliebollenmix
Op eerste kerstdag maakten Mieneke, Michel en ik oliebollen. Ik roerde netjes de rozijnen en appels door het beslag.

oliebol
De allereerste oliebollen deze oud-en-nieuw!

loempiaatjes
Goed gelukt deze loempiaatjes. Het rollen gaat al weer wat beter!

bestnine Brutsellog
De negen beste foto’s van Brutsellog waren deze. Lekker eten, de Markthal en Brutsellog 10 jaar!

(60 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-12 No articles on this date.