Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum ingang
Vandaag ben ik samen met mijn vader op pad geweest naar het Allerhande Kerstfestival. Het allereerste festival wat Albert Heijn organiseert rondom alle kerstlekkernijen die vanaf maandag in de winkel liggen. De locatie was bijzonder: het Spoorwegmuseum in Utrecht. Een mooie locatie! Veel proeven en kijken van de kerstsfeer vandaag.

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum orgeldraaier
We waren er al om 10 uur, net voor het openingswoordje. Deze orgeldraaier in Dickenstijl stond achter het koor te wachten.

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum sneeuwvlokjes
Goed kijken en je ziet de sneeuwvlokjes vallen. Dit was echt tijdens het openingswoord en het gezang van het kerstkoor wat voor het Spoorwegmuseum stond.

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum coca cola kersttruck
Bij een kerstfestival mag de Coca Cola kersttruck natuurlijk niet ontbreken.

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum chocomel VW busje
Omdat mijn vader gek is op VW busjes… Hier kregen we een warme chocomel. Lekker! Bij de schaatsbaan kreeg je ook nog warme chocomel, hier kon je zelfs kiezen of je het met of zonder slagroom wilde. Die keuze was voor mij niet zo moeilijk.

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum loket
Een echt loket nog… Zie je ook steeds minder eigenlijk. Vandaag hoefde ik in ieder geval niet te betalen. Van Albert Heijn had ik namelijk gratis kaartjes gekregen.

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum met de kerstman
Foto’s waar ik zelf op sta, daar houd ik dus eigenlijk helemaal niet van. Een foto met de kerstman zelf kan je toch eigenlijk niet weigeren?

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum oude koffers
Koffers, bagage van welleer.

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum oude trein
Op de een of andere manier heb ik vandaag meer foto’s van de treinen gemaakt dan van al het eten wat ik heb geproefd (en dat was eigenlijk best veel). Deze trein heb ik volgens mij ooit eens door Utrecht Centraal zien rijden, waarschijnlijk op weg naar het Spoorwegmuseum.

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum schattig klein treintje
Ahhh wat een klein schattig treintje!

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum groene trein
Nog een trein die wel op de foto kan. Op dit spoor komt trouwens ook de museumtrein aan die eens per uur vanaf Utrecht Centraal rijdt.

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum loc op brug
Onder deze oude locomotief kon je lopen. Best imposant om te zien.

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum nostalgische draaimolen
Wat een mooie nostalgische draaimolen.

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum houten banken trein
Au, houten banken in de tweede klasse van dit treintje. In de eerste klasse zat je in gestoffeerde bank. Inderdaad verschil moet er wezen en toen was het verschil wel heel erg duidelijk.

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum kolen scheppen
Kolen scheppen hoeft gelukkig niet meer bij de huidige treinen op het spoor.

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum sprinter
Normaal zit ik gewoon in de coupes van de Sprinter als ik naar mijn werk moet. Nu kon ik eens in de cabine zitten en dan zie je eigenlijk wel dat het ook al weer oude treinen zijn. Nu nog ooit eens van Veenendaal naar Utrecht Centraal eens echt met een machinist in de cabine zitten. Dat lijkt me nou best geinig.

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum donker kamertje
Ergens zag ik een bordje dat je hier de stalen loc’s kon beleven… Een moeder met een kind ging al door een deur even verderop naar binnen en kwam niet terug. Dat wilde ik zien. Samen met mijn vader ging ik in een karretje en door het donker zagen we allerlei dingen van de Stalen loc’s. Ergens werden we bijna aangereden door een trein. We werden gedraaid, gingen opeens naar beneden… Leuk om te doen…

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum voorin zitten
In die blauw witte trein zou ik elke dag voorin willen zitten…

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum oude stoomlocomotief
Naast de barbecues stond deze gave stoomlocomotief!

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum domtoren
Van heel dichtbij gezien vandaag: De Domtoren. Oké dat heb ik wel vaker, maar mn vader nog niet zo heel veel vertelde hij.

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum Domkerk
En de Domkerk. Apart dat er gewoon een heel stuk ontbreekt tussen de Domtoren en Domkerk. Overigens waren ze hier een kerstmarkt aan het opbouwen. Deze begon om 16:00, dus we waren wat te vroeg.

Allerhande Kerstfestival 2015 in Spoorwegmuseum flora's hof
Weer een openbare tuin ontdekt in Utrecht, Flora’s Hof. Leuk om op een zomerse dag nog eens te bezoeken.

Ik schreef het al eerder, ik heb helemaal geen foto’s gemaakt van al het eten wat ik geproefd heb… Zo heb ik koewang en zwezerik op van Van Drie Groep. Verrassend lekker. Een klein broodje hamburger bij Hellman’s was ook lekker net als de pulled pork en kip rollade met kaas. Kaas, nootjes en noem maar op … het was er allemaal. Als toetje een ijsje. Je kan het slechter treffen toch?

Heb ik wat gekocht? Ja! Lindor van Lindt. Die chocolade balletjes met vulling hadden we al vaker gekocht bij de Margriet Winter Fair en nu was het ook bij het Allerhande Kerstfestival verkrijgbaar. In de tas dus. Overigens na de uitgang krijg je nog een kleine goodiebag met natuurlijk een Allerhande en nog wat lekkers om te proberen.

0
(Visited 30 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *