Zweedse serie: The 100 Code

The 100 Code
Onlangs zag ik de nieuwe Amerikaans Zweedse serie “The 100 code”. Een serie die zich afspeelt in Stockholm. Een spannende serie, waarbij verschillende moorden moeten worden opgelost die allemaal een verband met elkaar lijken te hebben. Kortom weer een spannende serie uit ScandinaviĆ«.

Over The 100 Code

De New Yorkse detective Tom Conley (Dominic Monaghan) ziet een verband tussen recente moorden in Stockholm en zijn onopgeloste moordzaak in New York. Lichamen van jonge vrouwen worden gevonden in een veld bloemen. Tom mag de Stockholmse politie adviseren en zo komt hij samen met zijn Zweedse collega Mikael Eklund (Micheal Nyqvist) een netwerk, the deep internet, waar de moorden worden uitgedacht en de mensen achter het forum zijn nog niet klaar. De twee collega’s tegen wil en dank hebben moeite om met elkaar samen te werken. Moet het altijd volgens de regels en waarom zo Amerikaans?

Meer

The 100 Code is gebaseerd op de roman Merrick van de Ierse schrijver Ken Bruens. De serie is opgenomen in Zweden. De taal die gesproken wordt is Zweeds en Engels.

Wat vind ik van de serie

Spannend, want het zijn steeds verschillende moordzaken en verschillende daders maar toch is er dat ene verband. Wat is dat ene verband? De cast kwam deels bekend voor. Zo speelde de hoofdinspectrice van de politie de dochter van Wallander en ken je de Zweedse detective van Millennium. Het is vreemd om Zweeds en Amerikaans door elkaar te horen, al ben je daar snel aangewend. Kortom een serie die je gezien moet hebben als je van Scandinavische detectives houdt.

Hieronder kan je de trailer alvast zien:

(2.658 keer bezocht, waarvan vandaag 2 keer)

EĆ©n gedachte over “Zweedse serie: The 100 Code

  • zaterdag, 30 december 2017 om 19:22
    Permalink

    Ik wacht met smart op seizoen 2

Reacties zijn gesloten.

Verleden
  • 2017-11-13 No articles on this date.