Sneak Peek Oktober 2015

lush cadeautje furoshiki theepot cupkes thee

Oktober, de maand waarin ik jarig ben geweest, maar ook een maand waarin ik grieperig ben geweest (en waar ik nog best lang last van heb gehad) en waar ik me nog moest haasten om spulletjes te kopen voor iemand anders (en mezelf) en haasten dat is eigenlijk niks voor mij…

Persoonlijk:

mobiel lensjes
Dit leek me zo grappig om uit te proberen met mijn mobiel, drie verschillende lenzen die je er op kan klippen. Het is een macrolens, fish-eyelens en een groothoeklens. Gewoon bij de Kruidvat voor 2,99. Dan is het wel leuk om uit te proberen toch!

vriezen
Oktober begon koud, ik moest zowaar al eens de autoruit krabben op die ene dag dat ik eens auto rij.

markthal
Op mijn verjaardag, 6 oktober, nam ik een dag vrij. Op je verjaardag mag je toch leuke dingen doen. Samen met Michel en mijn vader zijn we naar de Markthal geweest, gewoon om eens gezien te hebben. Heel toevallig is er op dinsdag ook nog eens buiten de Markthal een markt. Daar heb ik nog noten en exotische, gedroogd fruit gekocht. Heerlijk!

uitzicht rotterdam ss
Nog heel even op de SS Rotterdam geweest, dit is het uitzicht vanaf het achterdek.

vlaggetjes
Mijn collega’s waren de dag na mijn verjaardag in de vroege ochtend al druk bezig geweest om vlaggetjes op te hangen. Zo voel je je nog wel een keer extra jarig!

kalebassen
Van de buurman van mijn vader kreeg ik kalebassen uit zijn eigen tuin. Die heb ik met wat nep stro in een mooie glazen vaas gedaan. Herfst op tafel dus.

lush cadeautje
Denk je tijd genoeg te hebben om even een boodschap voor iemand te halen bij de Lush, blijk je verkeerd op het programma te hebben gekeken. Met wat vlieg en haast werk alles bij Lush Amsterdam Centraal gevonden en tijd over gehouden om het leuk te laten in pakken. Deels een cadeautje voor mijzelf en deels een cadeautje voor Britt. Mijn tas rook overigens erg lekker de hele dag.

lumineo porcelain lamp
Deze lamp kwam ik bij de Brico deze porseleinen lamp met gaatjes er in tegen. Dat leek me een sfeervolle lamp en dat bleek gelukkig ook zo te zijn!

highlanders william lawson
Op een donderdagochtend stonden opeens deze mannen langs ons kantoorgebouw… Nou het uitzicht kan slechter toch?

warme sokken
Naar een idee uit de Engelse Mollie Makes maakte ik warme sokken/sloffen van een oude trui die ik maar niet weg wilde doen. Best wel gelukt!

paddestoelen
Tijdens een spontane wandeling met Mieneke kwam ik deze paddestoelen tegen. Het is echt herfst!

Sinterklaas verlichting
Altijd weer leuk: de Sinterklaasverlichting staat weer aan op de Ellekoot in Veenendaal. Ook ’s ochtends vroeg rond een uur of zeven.

Food:

muizen & Kikkers
De eerste muizen & kikkers zijn weer gevonden, net als vorig jaar weer bij de Hema. Alleen op de een of andere manier vind ik ze niet meer zo lekker als vroeger. Misschien minder een zoetekauw geworden? Nah, dat zal wel niet.

koekjes oetker
Leuk een koektrommel met koekjes van Oetker ter ere van hun nieuwe cookie-icing. Koekjes bakken moet dus binnenkort ook op de agenda.

cupcakes in de oven
Eerst bakte ik stroopwafelcupcakes als traktatie voor mijn collega’s. Eigenlijk hoort het een stroopwafelcake te zijn, maar cupcakes leken me zo leuk.

stroopwafel cupcakes af
Dat bleek ook wel, zo met zo’n mini stroopwafel boven op!

cupkes thee proberen
Begin dit jaar mocht ik al het kopje en schotel proberen en nu ook nog eens twee soorten thee van Cupkes. Lekker dat ze zijn die More than a cuppa thee!

walnoot zoeken
Onderweg van de boekhandel naar huis loop ik langs een walnootboom en laat daar nu net een walnoot onder liggen. Net als vroeger weer een walnoot geraapt. Nu nog zien te kraken.

un buk en namie's superfood
Leuke cadeautjes voor mijzelf: Un Buku (Surinaamse keuken) en de laatste Jamie Oliver: Jamie’s Superfood.

earlie birdie thee uit theepot
Van Cupkes kreeg ik ook nog twee kleine theezakjes om te proberen. Alleen voor een kopje vond ik het te veel dus dan maar trekken in een theepot. Zo op een zonnige zondag een heel fijn moment.

nandan massala in mooi potje
Voor de roti had ik Surinaamse kerrie nodig. Die vond ik toevallig bij de Jumbo vlakbij ons. Alleen dat zat in een zakje. Snel in een mooi potje gedaan!

Tony Chocolonely
Michel maakte voor mij een goede deal… 3 Tony’s Chocolonely repen. Daar weet ik dus wel raad mee!

koffiekoeken
Ontbijten met koffiekoeken uit België. Dat maakt het een stuk minder moeilijk om vroeg op te staan en zo een werkdag te beginnen.

kibbeling
Eens in de zoveel tijd eten mijn vader en ik op vrijdag kibbeling. Deze maand was het weer eens tijd daarvoor!

bruine bonen van HAK
En dan opeens komt er een koerier met een pakketje van HAK. De bruine bonen van mijn eigen bonenveldje zijn geoogst! Nou best een zakje vol… Goede keuze van het stukje grond tijdens het bonenevent in september 😉 .

Jumbo tapwaslijn
Bloggen is leuk, helemaal als je de nieuwe tapas mag proberen van je eigen supermarkt. In mijn geval Jumbo Huibers welke op loopafstand van ons huis zit. Kijk ook hoe leuk ze het hebben ingepakt. Dat was leuk over straat lopen met een pakketje en de weekendboodschappen.

appelroosjes bladerdeeg
Na een leuk idee op Facebook wat Mieneke had gezien, maakten we deze roosjes van appel en bladerdeeg. Ze zijn gelukt met wat moeite.

(32 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.