Recycle je oude trui: maak er warme sloffen van!

warme sloffen
Dit idee vond ik in de Engelse Mollie Makes: van een oude trui een paar warme sloffen maken. Heel toevallig had ik zo’n oude trui die ik maar niet weg kon doen. Bij het minste of geringste lubberde de trui al helemaal uit, dus ik droeg die trui al helemaal niet meer. Ik durfde het wel aan om het helemaal los te knippen en er sokken van te maken, zo heb ik toch nog plezier van mijn oude trui! Heb je een oude trui die je eigenlijk niet weg wilt doen maar ook niet meer aantrekt? Maak er warme sloffen van! Hoe ik het heb gemaakt zie je hieronder.

warme sloffen voet omtrekken
Het eerste wat je doet is de omtrek van je voet op een stuk papier tekenen. Mijn voet past makkelijk op een A4-papier.

mouw passen
Vervolgens knip je van je trui de mouwen af bij het armsgat, als je lange sloffen wilt of op iets meer dan de gewenste lengte. Pas de mouw om je been. Zorg dat de stof goed om de voet sluit en knip dan de randen voorzichtig bij.

zolen knippen
Knip de zolen van de sloffen van panden van de trui. Ik heb gekozen om de zooltjes twee keer te knippen zodat de zolen iets dikker zijn. Tenslotte loop je er ook wel wat mee. Zorg dat je iets meer knipt, dus niet strak langs het patroon.

 sloffen spelden
Dan is het spelden. Je doet de mouw en de zool zo op elkaar dat de zoom aan de buitenkant komt. Staat wel stoer.

 sloffen naaien
Daarna is het naaien. Ik heb gewoon gedaan met een naaimachine, zodat het goed vast zit. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het met de hand te doen. In Mollie Makes deden ze dit namelijk met de hand in een speciale steek. Ik koos dus voor de snelle manier.

sloffen passen
Dan is het passen. Zitten ze lekker? Ja! Ik heb straks in ieder geval warme voeten als ik met die donkere dagen op de bank zit te lezen of tv te kijken.

(178 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-21 No articles on this date.