Lush Furoshiki Cadeaudoek

Lush Furoshiki MinaLima
Met een Britt’s verlanglijstje op zak moest ik voordat ik naar een bijeenkomst voor mijn werk ging nog even snel langs de Lush op Amsterdam Centraal Station. Naast de Lush spulletjes voor Britt kocht ik ook nog wat voor mijzelf. Ondanks dat ik niet zoveel tijd had leek me het wel leuk om het te laten in pakken in zo’n Lush Furoshiki doek. Dat deed de Lush-medewerkster snel en mooi. Deze knoop kan ik niet zo snel namaken. Sowieso was het erg leuk om ’s avonds het cadeautje open te maken.

Lush Furoshiki MinaLima Buying Map

Het begint eerst met de keuze voor een furoshiki. Ik koos de MinaLima buying map. Dat bleek dus een knot-wrap, zo noemt Lush de furoshiki ook, die het verhaal vertelt over Lush. Het is een wereldkaart en laat zien waar Lush zijn ingrediënten haalt. De doek is een limited edition en wordt handgemaakt met FairTrade biologische katoen in India door ambachtelijke wevers en drukkers. De Lush Furoshiki is gemaakt uit 100% gerecycled plastic, denk hierbij aan de potjes die door Lush worden verzameld wanneer ze leeg zijn.

Wat is een Furoshiki?

Furoshiki is een doek die gebruikt wordt als Japanse traditie. Deze traditie is dat wanneer je een cadeau geeft je het cadeau in een doek knoopt. Deze doek wordt steeds weer opnieuw gebruikt. Als je een cadeau krijgt verpakt met een furoshiki dan geef je deze weer terug aan de gulle gever. Kortom duurzaamheid en je houdt op die manier nog wel even contact met de gever.

Een Furoshiki knopen?

Dat kan op verschillende manieren. Hierboven zie je een plaatje van verschillende Japanse knopen. Probeer die maar eens na te doen. De knoop die ik kreeg bij Lush zie ik er niet tussen staan, dat vond ik namelijk wel een bijzonder mooie. Het was bijna jammer om het open te maken… Maar ja die Lush spulletjes die er in zaten! Hieronder zie je een video van Lush waarbij op een hele snelle manier allerlei knopen aan bod komen.

Nog meer voorbeelden

Als je op YouTube zoekt op Furoshiki dan vind je nog meer voorbeelden. Hieronder zie je bijvoorbeeld een video met ideeën om een tas te knopen van een furoshiki en ideeën om een cadeau in te pakken. De Lush Furoshiki zijn niet zo groot, 70 bij 70 centimeter, maar als je een grotere vierkante sjaal hebt kan je natuurlijk ook al die knopen proberen en een grotere tas maken.

(170 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.