Goede Film: The Imitation Game

Imitation Game
Zo’n vrijdagavond, niks op televisie wat leuk is en toch wil je iets zien. Alleen wat, de keuze op Netflix is groot en keuzes maken is bij het kiezen van een film niet echt mijn sterkste kant. Meestal laat ik het een ander doen, alleen bij deze niet. Via de site van Film Vandaag kwam ik de Imitation Game tegen. Deze film stond op de veertiende plaats van beste film, Benedict Cumberbatch speelde er in en het leek mij een interessante, informatieve film over de Tweede wereldoorlog. Het bleek een goede keuze!

Over The Imitation Game

De Imitation Game is een film over het leven van Alan Turing. Hij is een Britse wiskundige en informaticus. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij voor de Britse crypte-analytische dienst, die als doel had gecodeerde berichten van Duitsland te ontcijferen. Deze berichten werden gecodeerd volgens het Enigma principe, wat elke 24 uur weer veranderde. Turing wilde koste wat het kost deze code kraken en zo de geallieerden de controle kregen en wat er toe leidde dat de oorlog werd gewonnen door de geallieerden. Hieronder zie je de officiƫle trailer:

Meer over de film

De film is geregisseerd door de Noorse regisseur Morten Tyldum. Naast The Imitation Game regisseerde hij ook de Noorse film The Headhunters. De hoofdrol wordt gespeeld door Benedict Cumberbatch en bijrollen onder andere door Keira Knightley en Matthew Goode. Het is een Brits/Amerikaanse film en duurt 114 minuten.

Wat vind ik van de film?

Bijna twee uur duurde film, best lang, maar dat is het wel waard. The Imitation Game vertelt namelijk een verhaal wat 50 jaar achter gesloten deuren bleef. Niemand wist hoe de geallieerden de tegenstander steeds een stap voor waren. Alan Turing heeft dus nooit zijn erkenning gekregen voor zijn kennis, postuum dat wel. Naast het kraken van de code is de machine die Alan heeft ontworpen de eerste stap naar de huidige computer. Daarnaast zie je ook het verhaal over homoseksualiteit in die tijd, hoe dat niet geaccepteerd werd, hoe de Britse geheime dienst via Russische spionnen informatie doorspeelden aan Rusland en hoe de verkregen informatie werd ingezet om de oorlog te winnen zonder dat de tegenstander er achter kwam dat de Enigma code was gekraakt. Dat laatste kostte levens, maar heeft uiteindelijk veel levens gered en vrede gebracht. Kortom een boeiende film!

The Imitation Game is te zien op Netflix en via Bol.com te koop op dvd.

(17 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.