Wat ons niet zal doden – David Lagercrantz

Wat ons niet zal doden - David LagercrantzDe Millenium trilogie, als thrillerfan moet je die gelezen hebben en anders wel gezien in de Zweedse uitvoering natuurlijk.

Inmiddels is er een vierde deel verschenen met dit boek was Stieg Larsson, de schrijver van de Millennium, al mee bezig voordat hij op jonge leeftijd overleed. In het vierde deel verschijnen Mikael Blomqvist en Lisbeth Salander terug.

Ik was wel benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen tussen Mikael Blomqvist en Lisbeth Salander.

Op de achterkant van Wat ons niet zal doden:

Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander zijn terug!

Hij is een charmante man, een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. In Wat ons niet zal doden kruisen Mikaels en Lisbeths wegen opnieuw en gaat hun verhaal van Stieg Larssons Millennium-serie verder.

Wat vind ik van het boek?

Spannend, anders dan de eerste drie boeken in de Millennium reeks, maar dat is ook niet zo gek wanneer het door een andere schrijver is geschreven. Het lijkt me sowieso moeilijk om als schrijver de verhaallijnen van een populaire reeks van een andere schrijver over te nemen.

In ieder geval zijn er in dit boek weer een aantal jaren verstreken. Millennium is niet meer zo populair als vroeger en is inmiddels overgenomen door een grote uitgever. Via via komt Mikael achter een verhaal, een verhaal over ‘Artificial Intelligence’, computers die slimmer en slimmer worden en ook de NSA is erbij betrokken. Het verhaal neemt een spannende wending als Balder, een computerdeskundige, vermoord wordt en zijn autistische zoontje wordt ontvoerd. Wat heeft alles met elkaar te maken.

Het boek is net even anders qua schrijfstijl dan de eerste drie delen van Millennium, maar nog zeker even spannend.

Titel: Wat ons niet zal doden
Auteur: David Lagercrantz
Uitgever: A.W. Bruna
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789056725334
Genre: Literaire thriller
Winkelprijs: 22,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.