TV-Serie: Humans

Humans
Eigenlijk kijk ik nooit science fiction tv-series, behalve nu dan. Ik kijk op dit moment namelijk Humans en wil alleen maar meer kijken. Humans is een combinatie van science fiction en een beetje detective (aangezien er nog wel wat doden vallen in de serie).

Over Humans

Humans (geschreven als HUM∀NS) is een Brits-Amerikaanse science fiction serie. Het eerste deel van acht verscheen 14 juni 2015 op Channel 4. De serie is geschreven door de Britten Sam Vincent en Jonathan Brackley en is gebaseerd op de Zweedse serie Real Humans. Humans laat zien wat de emotionele impact is van de vervaging van de grenzen tussen mens en machine. In 2016 schijnt er zelfs een tweede seizoen te zijn gepland.

Maar waar gaat het dan echt over?

Robots hebben de toekomst en Humans laat eigenlijk een toekomstbeeld zien. Hoe zou het zijn als je huis altijd schoon werd gemaakt door een robot en dat je eten klaar staat als je thuis komt van je werk. Alleen wat als de robots echte menselijke trekjes krijgen en daardoor zelfs meer gewaardeerd worden dan mensen zowel qua werk als psyche. In Humans gaat het zelfs verder, programmering zorgt er voor dat de ‘synth’s’ zoals de robots genoemd worden echt menselijk worden met menselijke trekjes zoals bang zijn, boos zijn en zelfs in staat zijn om te moorden. Herken jij straks nog wat een echt mens is? Het lijkt een toekomstbeeld wat misschien nog ver weg van ons staat, maar dat beeld kan snel werkelijkheid zijn en wat als computers straks slimmer worden dan ons en we als mens eigenlijk niet meer nodig zijn?

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.