Recyclen: SimpleHuman dubbele afvalbak

SimpleHuman dubbele afvalbak
Begin volgend jaar krijgen we in Veenendaal een vierde kliko… Vier kliko’s! Hoe moet ik dat kwijt in ons kleine tuintje? In ieder geval gaan we onze grote kliko voor het restafval inruilen voor een kleinere. Alleen hoe ga je nu het PMD (plastic, metaal en drankkarton) nu makkelijk scheiden in huis? Twee afvalbakken? Nee, gelukkig niet. Door een beetje te zoeken kwamen we erachter dat er afvalbakken bestaan waarmee je al kan scheiden. Ons oog viel op het Amerikaanse merk SimpleHuman. Een dag later hadden we de afvalbak al in huis.

SimpleHuman dubbele afvalbak

Over de SimpleHuman Rectangular Touchbar Recycler

Onze eisen voor een afvalbak met twee bakken was voornamelijk een mooie vormgeving en een deksel waarop je kan drukken zodat het simpel open gaat. We twijfelden tussen een Brabantia, daar hadden we al een touchbin van met enkele bak en deze SimpleHuman Rectangular. De Rectangular heeft een buitenbak van roestvrijstaal en twee binnenbakken van elk 24 liter, prima dus voor afvalscheiding. Met een lichte dek op de greep aan de voorkant van de afvalbak opent de afvalbak automatisch. Je kan het dus met je hand, maar ook met je heup of elleboog openen. Handig is dat je geen afstand tussen de muur en de afvalbak hoeft te hebben omdat de deksel schanieren aan de binnenkant heeft. Verder is er een handigheidje bij de SimpleHuman wanneer je de vuilniszak wilt vervangen. Je tilt de bak namelijk iets op en zet hem halverwege vast in de buitenemmer. Ook heeft de afvalbak een fingerprint-proof coating die vingerafdrukken tegengaat. Standaard bijgeleverd een rol afvalzakken.

SimpleHuman dubbele afvalbak

Wat vinden we ervan?

Die Plastic Hero zakken vonden we helemaal niks, je moest alles schoon er in doen en als je de zakken buiten zetten op een winderige dag dan waaiden ze snel weg. Daarnaast hadden we gewoon geen oplossing om het binnenhuis te kunnen scheiden. Tot nu dus. We zijn wel gelijk begonnen met scheiden op de nieuwe manier, dus plastic, metaal en drankkartons. We verbazen ons er na een week gebruik er al over hoe veel plastic, drinkkartons en metaal je kan scheiden. Kortom deze afvalbak met dubbele emmer is een goede aankoop geweest. Verder is de afvalbak best mooi, voor een afval bak. Strak. Vingerafdrukken zie je nog steeds wel op de deksel, maar met een vochtig doekje heb je dat wel snel weg. We gaan in ieder geval nog even verder met recyclen.


Hierboven zie je een video van SimpleHuman zelf met uitleg over de SimpleHuman dubbele afvalbak.

(549 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-18 No articles on this date.