Leuke Deense Serie: Rita

Leuke Deense Serie: RitaIn de Linda. zag ik een heel klein stukje over een Deense serie op Netflix die je echt gezien moest hebben. Oké Deense series die vind ik wel leuk maar dan vooral die spannende series zoals The Bridge, The Killing, Those Who Kill etc ect. Een gewone serie over een Lerares op een school in Denemarken, zou dat wat zijn?

Over Rita

Rita is lerares op een Deense school, alleenstaande moeder van drie, rookt, doet het met het schoolhoofd. De leerlingen zijn dol op haar, want ze is er echt voor de leerlingen. Alledaagse schoolproblemen worden op haar manier geholpen en daarbij is ze niet altijd even aardig tegen ouders of collega’s. Zelf heeft Rita ook allerlei problemen, voor haar leerlingen zijn ze zo opgelost maar voor zichzelf en haar kinderen is het allemaal wat lastiger. Rita wordt gespeeld door actrice Mille Dinesen.

Spinoff’s

Naast Rita is er op Netflix inmiddels ook een spin-off te zien: Hjørdis. Zij is een wat onzekere, onbeholpen lerares. Lief en met het hart op de goede plek maar ook een beetje vreemd. BNN komt overigens dit jaar met een Nederlandse remake van Rita: Tessa met Thekla Reuten in de hoofdrol! Ik ben benieuwd.

Wist je?

Eigenlijk wilden de Deense makers van Rita de serie na twee seizoenen stoppen. Echter was het inmiddels zo populair op Netflix dat Netflix het derde seizoen heeft gefinancierd.

(88 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.