Het Meisje met alle gaven – M.R. Carey

Het Meisje met alle gaven - M.R. Careytijdens mijn vakantie heb ik weer genoeg gelezen, ook al duurde mijn vakantie maar twee weken. Eén van de boeken die ik las was ‘Het meisje met alle gaven’. Dit boek koos ik ten eerste om de titel en daarna eigenlijk ook om de beschrijving. Waarom doen die mensen eigenlijk zo vreemd en zijn ze zo naar tegen kinderen?

Beschrijving van Het meisje met alle gaven

Ssst… Melanie heeft een geheim voor jullie

Elke ochtend wacht Melanie in haar cel tot ze wordt opgehaald en naar het klaslokaal wordt gebracht. Als ze aan de beurt is, houdt Sergeant haar onder schot terwijl twee van zijn mannen haar in de rolstoel vastgespen. Ze vinden haar niet aardig, denkt ze. Ze grapt dat ze niet zal bijten. Maar niemand lacht.

Melanie is een heel bijzonder meisje.

Emotioneel geladen, beklemmend en aangrijpend van begin tot eind. Het meisje met alle gaven is de krachtigste en meest bijzondere thriller die je dit jaar zult lezen.

Wat vind ik van het boek?

De wereld heeft een vreselijke gebeurtenis meegemaakt. Dat is wel duidelijk als je het boek leest. De mensheid keert zich tegen zichzelf en een parasiet neemt het leven langzaam over. Het boek is spannend en aan de ene kant ook zielig. Het toont wel lef dat één juf op staat voor de rechten van een klein meisje, terwijl ze eigenlijk helemaal niet een klein lief meisje is maar misschien wel een moordzuchtig wezen. Spannend is het als een klein groepje mensen opeens moeten leven in de buitenwereld in een wereld met vreemde, moordzuchtige wezens en het kleine meisje wat toch anders is dan alle anderen…. Ik schrijf het wel spannend op hè? Het boek is ook wel spannend, een thriller in combinatie met science fiction.

Titel: Het meisje met alle gaven
Auteur: M.R. Carey
Uitgever: A.W. Bruna
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789400505247
Genre: Literaire thriller
Winkelprijs: 15,00
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.