Zomerboeken 2015: Flow Vakantiebox, Vriendin Zomerspecial en Zomerbries

Zomerboeken 2015: Flow Vakantiebox, Vriendin Zomerspecial en Zomerbries
Ze liggen alweer een paar weken in de winkels de zomerboeken van de verschillende tijdschriften. Zelf heb ik er 3 gekocht, namelijk Flow vakantiebox, Vriendin zomerspecial en Zomerbries van Flair & Viva. Weer fijne vakantieboeken om mee te nemen (of gewoon om thuis te lezen). Ik zet ze even op rijtje!

Flow Vakantiebox

Flow vakantiebox 2015Flow is natuurlijk wel de trendsetter geweest met de vakantieboeken voor volwassenen. Dit jaar hebben ze zelfs een vakantiebox gemaakt, een doosje met het Flow vakantieboek, een puzzelboekje, kaarten, kleurplaatjes, stickers en een zelfmaak ijsjeswinkel van karton. Het vakantieboek is, doordat alle extra’s apart zijn, een stuk dunner. Je kan het Flow vakantieboek omdraaien om zo een Day-by-day vakantiedagboek te krijgen, waar je op een creatieve manier je vakantie kan beschrijven. In het vakantieboek deel gaat het vooral over inzichten en levensverhalen. Zo laten vijf illustratoren zien wat hun goede voornemens zijn in tekeningen, lees je de levensverhalen van onder andere Annie M.G. Schmidt, Marilyn Monroe en Josephine de Beauharnais.

Flow vakantiebox kost 12,95

Vriendin Zomerspecial

Vriendin zomerspecial 2015Twee jaar geleden kocht ik voor het eerst de Vriendin Zomerspecial. Ik vond toen vooral de puzzels fijn, lekker verschillend en zeker op die momentjes dat je even lekker weinig wilt doen is puzzelen fijn. Kortom dit jaar gaat de Vriendin zomerspecial weer mee op vakantie. De Vriendin zomerspecial heeft vergelijkbare artikelen als de gewone wekelijkse Vriendin. Dus met mode, koken, reizen, beauty en levensverhalen. Extra zijn de verschillende soorten puzzels, de zomerhoroscoop en een verhaal van schrijfster Kristin Hannah.

Vriendin Zomerspecial kost 3,50

Zomerbries van Flair & Viva

Zomerbries van Flair & Viva 2015Al een paar jaar maken de redacties van Flair en Viva samen een vakantieboek: Zomerbries. Dit vakantieboek is de dikste van de drie en is een combinatie van wat je in de Flair of Viva zou kunnen lezen. Een leuke combinatie. In deze Zomerbries lees je vakantieverhalen van lezers, krijg je verschillende wereldrecepten en kan je een droomhuis in Australië en Ibiza bekijken. Verder lees je ook over de fietstocht naar en door China, vertellen lezers over hun vertrek uit Nederland en kan je ook nog allerlei ideeën op doen voor DIY-projecten. Dit is nog lang niet alles, dus neem je tijd voor de Zomerbries. O ja en ook in dit vakantieboek staan weer verschillende puzzels!

Zomerbries kost 4,95

En welk zomerboek is het leukst?

Dat is natuurlijk voor iedereen anders. Dit jaar is mijn top 3 anders dan vorig jaar: op nummer 1 Zomerbries van Flair & Viva, op nummer 2 Vriendin Zomerspecial en op nummer 3 Flow vakantiebox. Zelf was ik stiekem een beetje teleurgesteld over de Flow vakantiebox, het was wat aan de dunne kant. Oké de extra’s zitten er nu los bij, maar qua verhalen en dingen is het wat minder dan andere jaren heb ik het idee. Leuk vind ik overigens het puzzelboekje, fijn als je je verveeld tijdens de vakantie. Het day-by-day dagboek waarvoor je nu je vakantieboek moet omdraaien, had ik liever los gehad. Dan had je het beter kunnen bewaren als aandenken. De Zomerbries en Vriendin zomerspecial zijn qua inhoud weinig veranderd ten opzichte van vorig jaar en zijn daarnaast ook een flink stuk goedkoper dan de Flow Vakantiebox.

Meer vakantieboeken?

Er zijn nog veel meer vakantieboeken verkrijgbaar. Zo heeft Glamour dit jaar voor het eerst een vakantieboek, maar ook de tijdschriften Jan Magazine, Kek Mama, Psychologie Magazine, Sestra en Women’s Health hebben hun eigen vakantieboek. Kortom genoeg keuze bij de tijdschrift winkels.

(206 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-21 No articles on this date.