De Nacht van de Vogels – Kate Mosse

De Nacht van de Vogels - Kate MosseVan Kate Mosse heb ik al eerder boeken gelezen, ooit tegengekomen in een winkel met tweedehands boeken. Die boeken boeiden me, dus ik moest dit nieuwe boek, de nacht van de vogels, ook lezen. Boeide dit boek mij net zo als haar eerdere boeken?

Op de achterkant van De nacht van de vogels

Sussex, 1912. Een kustgebied in de ban van storm en springtij, waar bijgeloof nog een grote rol speelt. Constantia ­Gifford is zeventien en woont met haar vader in hun ­vervallen landhuis, tussen de schamele resten van zijn voormalige museum vol opgezette dieren. Zijn ambacht is uit de tijd geraakt en Gifford is een onsympathieke, verbitterde man geworden.

Volgens lokale folklore is één nacht per jaar op het kerkhof te zien wie er zal sterven. Bij de eerste slag van de kerkklok richten alle blikken zich op de kerk. Niemand ziet dat er een stuk steen opgeraapt wordt. Als de laatste slag wegsterft, ligt er een vrouw dood op de grond.

Als Constantia probeert uit te vinden wie de moordenaar is, wordt ze zelf als verdachte aangemerkt. Is ze een slachtoffer van de omstandigheden of zijn er duistere krachten aan het werk? En welk geheim ligt er in het huis verborgen, tussen de stolpen van Giffords werkplaats?

Wat vind ik van het boek?

Wat had ik eigenlijk verwacht? Bij de boeken van Kate Mosse denk ik aan historische romans. De Nacht van de vogels speelt zich wel af in 1912, meer dan 100 jaar geleden en op de koets en dienstmeisjes na had dit boek ook best in het heden kunnen plaats vinden. Op de achterkant las ik de naam Constantia, 17 jaar oud. In het boek werd ze steeds Connie genoemd en had ik het idee dat ze al veel ouder was, ook voor die tijd. Desondanks vond ik het wel een mooi boek om te lezen, alleen niet zo boeiend als haar eerdere boeken.

Titel: De Nacht van de Vogels
Auteur: Kate Mosse
Uitgever: Boekerij
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789022572405
Genre: Literaire thriller
Winkelprijs: 19,99
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(31 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.