Vlaamse Tijdschriften Juni Juli 2015

flair, libelle, goed gevoel, vitaya, marie claire, vakantieboek mme zsazsa
Heerlijk vind ik dat in België snuffelen tussen alle magazines in de supermarkt. Andere tijdschriften dan in Nederland (qua naam misschien niet, wel van inhoud) en gewoon Nederlandstalig. Afgelopen weekend nam ik weer een stapeltje mee, sommige laat ik nog even liggen voor tijdens de vakantie en andere lees ik ’s avonds na het avondeten. Heerlijk!

Wat nam ik mee?

Je ziet het eigenlijk al op de foto, een flinke stapel: Vlaamse Flair, de Goed Gevoel van Juni en Juli, de Vlaamse Libelle, de Vlaamse Marie Claire (die aan de achterkant een afneembare Nederlandse editie heeft), het Vakantieboek van Mme Zsazsa wat bij Het Nieuwsblad zat en Vitaya Magazine. Daarnaast had ik ook nog de Vlaamse Elle en de Feeling in mijn karretje kunnen doen, maar die vond ik zelf wat minder. Soms moet je keuzes maken toch?

Flair

De Vlaamse Flair kocht ik omdat ik de Nederlandse Flair al heel leuk vind. De Vlaamse Flair is net even anders en is meer gericht op jongere vrouwen. Trouwens vroeger kon je de Vlaamse Flair in Nederland kopen, tot het moment dat de Nederlandse uitgever de Nederlandse versie uitbracht. In deze Flair staat nog de column van Thom (Arisman) en de Claire strip…

Twee keer Goed Gevoel

In de eerste supermarkt kocht ik het nieuwe, juli nummer van Goed Gevoel. Bij dit nummer kreeg je, als je 4,99 bijbetaalde, twee Rituals producten erbij. Bij de tweede supermarkt waren er nog een paar nummers van juni verkrijgbaar. Hierbij kreeg je als je 5,99 bijbetaalde een tuinsetje cadeau. Hieronder op de foto zie je wat er precies bij deze twee nummers zat, het tasje kreeg je weer bij de Flair. Goed Gevoel is eigenlijk een soort gezonde lifestyle magazine met artikelen over gezondheid, gezond eten, bewegen en andere fijne dingen in het leven.

Goodies Flair Goed Gevoel

De Libelle

De doelgroep van de Nederlandse en Vlaamse Libelle is wel hetzelfde, al richt de Nederlandse Libelle zich misschien nog meer op de oudere lezeres dan de Vlaamse. De Vlaamse Libelle heeft namelijk meer artikelen over jonge gezinnen met kinderen dan de Nederlandse. Anders is bijvoorbeeld ook dat in de Vlaamse Libelle een televisiegids zit. Bij dit nummer kreeg je trouwens confituur-stickers, stickers om op de potjes van je zelfgemaakte jam te plakken, leuk!

Marie Claire

Ook van de Marie Claire is er een Vlaamse editie, heerlijk! Wat nog leuker is is dat je in België tegelijk met de Vlaamse editie ook de Nederlandse editie krijgt voor de prijs van één. De verhalen, items en ook de layout in de Vlaamse Marie Claire zijn totaal anders dan de Nederlandse versie. 100% Belgisch is dus helemaal waar!

Vitaya

Vitaya is een televisiezender in Vlaanderen en heeft ook een eigen magazine en net als Goed Gevoel gericht op gezond leven, alleen dan net wat luchtiger dan Goed Gevoel heb ik het idee. Trouwens vroeger heette Vitaya magazine Evita en deze twee namen hebben een aantal jaar gelijktijdig in de winkel gelegen. Alleen de naam was anders, de rest was echt allemaal hetzelfde qua inhoud.

Het Vakantieboek van Mme Zsazsa

Dit is eigenlijk niet echt een tijdschrift, maar ook weer wel. Het is een speciale editie van Het Nieuwsblad Magazine wat je elke zaterdag bij de krant Het Nieuwsblad krijgt. Omdat het deze keer Het Vakantieboek van Mme Zsazsa was, ik ben fan van haar, heb ik de krant ook meegenomen. In ieder geval geen spijt van gehad want het is echt een grappig vakantieboek voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen!

(50 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-17 No articles on this date.