Sneak Peek Juni 2015

MacDonalds Macarons
Juni was gewoon een maand zoals vele anderen. Er werd veel gewerkt (het seizoen begint weer op mijn werk), wat minder geblogd op Brutsellog Culistyle en LilleDame en er werden wel leuke dingen gedaan die niets met bloggen te maken hadden. Uiteraard heb ik wel genoeg foto’s gemaakt!

Persoonlijk:

paarse bloempjes witte roos

Die paarse bloemen die hier achter de pot te voorschijn komen kan je gewoon bij tuincentra kopen, bij mij komt het eigenlijk als onkruid uit de grond zetten.

De witte roos bloeit nu op zijn mooist en dan te bedenken dat deze eigenlijk weggegooid zou worden bij een supermarkt. Ik ben blij dat ik deze ooit gered heb!

witte bos bloemen
Heerlijk een bos bloemen in huis, mooi hè zo helemaal wit!

hinkelen Aderlaarshofje

Tijdens de lunchpauzes op het werk loop ik soms mee met collega’s die gaan wandelen. Hier in het meelhofje kan je nog ouderwets hinkelen.

Een ander tuintje in Utrecht is het Adelaarshofje, ook een erg leuk tuintje met veel hoekjes. Het is een beetje een wilde tuin.

Jan van Lingtuin
Deze tuin ligt ook in hartje Utrecht: de Jan van Ling-tuin. Deze ken ik al langer en is denk ik ook wel een bekend tuintje in Utrecht.

vwbusje bos bloemen britt

Een VW-busje die ik regelmatig zie staan op weg naar mijn werk. Nu maar eens een foto er van maken.

Van Britt kreeg ik deze bos bloemen omdat ik haar wat had gegeven. Lief hè en wat een enorme bos bloemen he. Deze maand heb ik echt de meeste verse bloemen ooit in huis gehad!

Moestuin:
highteatuintje
Het begint te groeien op de foto, alleen een paar dagen later was veel doorgeschoten. Op de een of andere manier mis ik dit jaar de groene vingers (op de kruiden van de Albert Heijn na dan).

Food:

appelcake mixen appelcake

Ik had ook zin om cake te bakken. Ik maakte een appel kruimelcake, gewoon uit een pakje van Koopmans. Lekker dat de cake was!

Ranja
Ontdekking: Ranja is terug. Ik kocht de smaken bij de Jumbo en lekker dat deze aanmaaklimonade is. Zal ook wel een beetje jeugdsentiment zijn.

sap maken sapje

We kochten deze maand ook veel fruit en groenten op de markt. Er werden dus weer sapjes geperst met de juicer.

barbecue granola

Barbecue! Snel aansteken want ’s avonds werd er onweer voorspeld. Precies toen de eerste druppels gingen vallen waren we klaar. In ieder geval was het een gezellige en lekkere bbq waarvoor Britt en ik de inkopen hadden gedaan.

Britt wilde graag nog eens granola maken en voilà het resultaat van haar granola!

lunch
Op vrijdagmiddag lunch ik vaak alleen, deze keer niet. Britt en ik aten samen. We aten thuis een paprikasoepje en een geroosterd broodje belegd met kaas, Mexicaanse gehaktballetjes, sla en Maarten’s barbecuesaus. Luxe toch!

macarons macdonalds koffiekoeken

Speciaal voor Britt zijn we tijdens het supermarktshoppen in België naar MacDonalds gegaan om macarons te kopen. Er waren naast de oude smaken, vanille, pistache, framboos en chocolade, twee nieuwe smaken: speculoos en mandarijn! Jammer dat het nog niet in Nederland te koop is.

Keuzes maken… Welke koffiekoek neem ik als eerste? Carrefour had een aanbieding dus we hadden er best veel. Zo lekker een koffiekoek (wel veel suikers hoor).

chokotoffs chokotoff cake

In het Delhaize magazine zag ik een advertentie staan van Chokotoff en daarbij stond een fijn recept. Kortom Chokotoff’s gekocht en weer eens aan het bakken geslagen!

(51 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-17 No articles on this date.