Passagier 23 – Sebastian Fitzek

Passagier 23 - Sebastian FitzekEen collega van mij is nu net teruggekomen van een vakantie op een cruiseschip, hoe toepasselijk is het dan om dit boek te lezen. Bij het lezen van de titel dacht ik eigenlijk dat het boek over een vliegtuig ging en dat passagier 23 een of andere enge man of vrouw zou zijn. Dat blijkt dus niet het geval. Het vliegtuig wat ik in gedachte had was een cruiseschip en passagier 23 blijkt de benaming te zijn voor het gemiddeld aantal passagiers wat per jaar van een cruiseschip verdwijnt.

Op de achterflap van Passagier 23

Politiepsycholoog Martin Schwarz heeft tijdens een vakantie op het cruiseschip Sultan of the Sea zijn vrouw en zoontje verloren. Niemand heeft ooit kunnen ophelderen wat er tijdens die noodlottige reis is gebeurd en Martin blijft achter als een mentaal wrak. Hij heeft zich voorgenomen nooit meer één voet op een cruiseschip te zetten, totdat hij vijf jaar later een mysterieus telefoontje krijgt van een oudere dame die beweert meer van de verdwijning te weten. Martin gaat terug naar het gewraakte schip en komt op het spoor van een verdwenen gewaand meisje dat is teruggekeerd naar de Sultan – samen met de teddybeer van zijn zoontje…

Wat vind ik van het boek?

Echt, Sebastian Fitzek is op dit moment één van mijn favoriete schrijvers. Hij schrijft zijn verhalen zo spannend, dus ook in dit boek. Net als je denkt wie de dader is dan blijkt het toch helemaal anders te lopen en is de reden waarom de mensen verdwijnen toch heel anders. Had ik kunnen verwachten wie de dader was, misschien wel, maar dan met veel gissen.

Titel: Passagier 23
Auteur: Sebastian Fitzek
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789048825271
Genre: Thriller
Winkelprijs: 19,99
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.