Het Meisje in de Trein – Paula Hawkins

Het Meisje in de Trein - Paula HawkinsOp het station hangen posters van het boek “het meisje in de trein”, in de Metro staan advertenties van het boek, kortom het zal wel een goed boek zijn en aangezien ik ook een meisje in de trein ben wilde ik dit boek eigenlijk wel lezen. Was het zo spannend als werd aangeprezen? Mwah.

Op de achterflap van: Het Meisje in de Trein

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen Jess en Jason. Hun leven, in Rachels ogen, is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Wat vind ik van het boek?

Volgens verschillende beoordelingen op het boek zelf en recensies op het internet is Het meisje in de trein een boek wat je echt moet lezen. Alleen ben ik het daar niet echt mee eens, het was een aardig boek om te lezen, maar echt spannend vond ik het niet. Rachel vond ik eigenlijk maar een vervelend persoon, iemand die vanwege alcoholisme haar baan is kwijtgeraakt, maar om haar huisgenootje om de tuin te leiden net doet als of ze elke dag naar haar werk gaat, bijzonder. Het verhaal brengt je soms op een andere been en de uiteindelijke dader verwacht je misschien niet. In ieder geval kon het boek mij niet echt boeien, terwijl ik dacht dat ik me als treinreiziger dat wel kon doen.

Titel: Het Meisje in de Trein
Auteur: Paula Hawkins
Uitgever: A.W. Bruna
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789400503885
Genre: Literaire Thriller
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.