Spelen met kleur: Philips Hue Bloom

starter set Philip Hue Bloom
Michel was al een tijdje aan het kijken naar allerlei mogelijkheden rondom verlichten. Zo hebben we natuurlijk al de HomeWizard waarmee de lichten automatisch aan en uit kunnen gaan of op afstand zijn te bedienen via een app. Maar wat als je ook nog eens miljoenen kleur in je huis kan brengen wat je kan bedienen met een app? In het begin vond ik het maar niks, ik vond de Philips Living Colors lamp eigenlijk wel prima. Die mening is inmiddels wel veranderd, mede ook door onderstaande video, en we hebben dan nu ook Philips Hue in huis, Philips Hue Bloom om precies te zijn.


Philips Hue reclame

Als start hebben we gekozen voor de Philips Hue Bloom starters set. Het bestaat uit twee Hue Bloom lampen en een Hue bridge. De Hue app download je gratis op je smartphone. Het installeren viel op zich mee. De Hue bridge heeft een ethernet verbinding nodig, de rest werkt via wifi (en natuurlijk een snoertje in het stopcontact). Wanneer je verschillende smartphones en apps hebt moet je elk apparaat apart aanmelden op de Hue bridge. Let dus op dat de bridge niet op een moeilijk bereikbare plek wordt gelegd. Daarna is het spelen met de Philips Hue app (of de vele andere apps die er zijn die ook met Hue praten).

Philip Hue Bloom
Na een paar dagen Hue in huis te hebben vind ik het bijna jammer dat het ’s ochtends zo vroeg licht is en ’s avonds langer licht blijft. Ik wil wel met die kleurtjes spelen. Zelf doe ik het nog met de app en het gebruiken van onder andere eigen foto’s in de app om de kleur te bepalen. Michel is zelfs een stapje verder en is met IFTT meldingen aan de gang. Als hij binnen een straal van 100 meter in het huis is veranderen de lampen van kleur of als de ISS over ons huis heen komt dat dan de lampen even knipperden. Dat laatste hebben we wel uitgezet want de ISS komt best vaak over.


De verandering van licht door de jaren heen

Inmiddels heb ik wel een wensenlijstje. Zo wil ik wel een Hue lamp in de eetkamerlamp om zo echt wit licht te krijgen op het bord. Dat is natuurlijk mooier voor de foto die ik elke avond maak voor Brutsellog en in de slaapkamer mag er ook wel één in onze bollamp, om als wake-up light (of slaap-lekker lamp) te fungeren. Daarnaast vind ik de Hue Go ook wel erg mooi, dat is een schaal met licht. Kortom nu heb ik zelfs wensen.

(20 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-17 No articles on this date.