Sneak Peek Mei 2015

paardenbloem
Deze maand is eigenlijk gewoon zo’n maand als vele andere. Eentje met veel verplichte vrije dagen (bevrijdingsdag, hemelvaart, pinksteren), maar ook eentje waarbij er weer gewoon gewerkt moest worden. Niets vakanties of andere uitjes. Ach wel genoten van een high tea in het centrum van Amersfoort en zo’n fröbeldagje. Gewoon mei dus…

Persoonlijk

Muurschildering Utrecht Brug Open Utrecht

Soms loop ik in de lunchpauze wel eens mee met collega’s. Ik werk midden in Utrecht, dus er is altijd wel ergens wat te zien. Deze keer nam ik een foto van deze muurschildering aan de Adelaarstraat.

Op de terugweg stond de brug open, ach ja het was lekker weer en er hoefde trouwens maar één boot door, even geduld hebben en dan weer lekker doorwandelen.

I love mothersday
Op een regenachtige zondagmiddag waren we in Arnhem. Britt had nieuwe schoenen nodig en al slenterend door de verschillende straatjes kwam ik dit tegen ergens aan de muur. Leuk en lief! Overigens kreeg ik voor moederdag van Britt een zelfgemaakt diner: Surinaamse nasi met babi pangang.

naaimachine aapje

Met een extra vrije dag weet ik wel raad. Ik ging weer eens achter mijn naaimachine zitten en maakte van een oude joggingbroek een gave maxi rok.

LilleDame heeft nu haar eigen Instagram account: @LilleDame. De eerste foto maakte ik van dit aapje. Je moet ergens mee beginnen. Op LilleDame’s Instagram komen de foto’s die weinig met eten te maken hebben, gewoon die leuke dingen, zoals de moestuinfoto’s, vakantieplekjes en freubeldingen. Op het Instagram account van Brutsellog blijf ik natuurlijk instagrammen over eten & drinken.

zonnebloem Becel quote Flow magazine

In de Allerhande zat een kaartje met zonnebloemzaadjes van Becel. Op 5 mei heb ik ze gezaaid, de zaadjes had ik wel uit het kaartje gehaald. Nu maar afwachten hoe lang de zonnebloemen gaan worden. Zal best een gek gezicht zijn als ze boven de railing van ons zolderbalkon uitkomen. Ach eerst moet het nog gaan kiemen!

Op de Flow minikalender zag ik deze quote: het grootste nadeel van chaos is dat je steeds moet onthouden waar alles ligt. Toepasselijk!

hue go philips
Deze is echt zo mooi, de Philips Hue Go. Het is eigenlijk een schaal met licht en dat licht kan je in allerlei kleuren laten branden. Mooi als het donker is… alleen wordt het nu steeds later donker…

tulp gele klaproos

Tulpen zijn mooi. Deze tulp staat in de tuin van mijn vader en die kleuren… mooi hè.

Nog een mooie bloem, maar zo kwetsbaar, een klaproos. Deze gele klaproos staat in de tuin van Mieneke.

paardenbloem bos bij boyl

Een paardenbloem vol pluisjes, vond jij het ook altijd zo leuk om die pluisjes weg te blazen?

Bij Jan en Mieneke was Stére, een Lakenveldse herder, op “vakantie”. In een bos bij Boyl zijn we haar even wezen uitlaten toen we er met Hemelvaart waren. Dit was het startpunt overigens.

cactus terrarium bloem in otterbeverpark

Bij de Intratuin had ik kleine cactusjes en grit gekocht. Thuis had ik nog een brede cilindervaas en maakte ik zo een cactusterrarium.

Mooi weer, dus weer even een rondje gelopen. Deze bloem kwam ik tegen in weer zo’n verborgen parkje in Utrecht: het Otter-Beverpark.

Moestuin

high tea kweektuintje
Het dagboek van een moestuintje staat even op een lager pitje. Het groeit allemaal en van de kruiden wordt al volop gegeten. Maar er staat nu een nieuw project qua kweken op stapel: mijn eigen high tea thee tuin.

Food

recepten uit tokyo
Ik heb het boek Recepten uit Tokyo gekregen en om recepten hieruit te proberen had ik wat Japanse ingrediënten nodig. Zo kocht ik bij de toko mirin, bentovlokken en somen (Japanse dunne noodles). Zelf had ik nog panko (Japanse paneermeel) dus ik kan binnenkort aan de slag met Japanse recepten.

tonkatsusaus korokke Japanse aardappelkoekjes

Japans koken dat wilde ik wel eens uit proberen. Tonkatsu met Tonkatsusaus en Korokke leken me wel lekker. De Tonkatsusaus was zo gemaakt. Tonkatsu is overigens gepaneerde varkensfilet, korokke zijn aardappelkroketjes met gehakt en tonkatsusaus is een soort Japanse worcestersaus.

Net uit de olie de Japanse aardappelkroketjes oftewel ‘korokke’.

hartjes brood
Ik zag deze afbak broodjes liggen bij de Jumbo en vond ze zo schattig! Lief en lekker tijdens het ontbijt op zondagochtend.

sushi van Kiyoshi leuke dingen van Mieneke

Uiteten met een ex-collega van mij, Susanne. We zijn naar Kiyoshi in Veenendaal geweest en hebben onder andere sushi gegeten. Lekker!

Van Mieneke kreeg ik nog allerlei leuks mee: ontbijtkoek in een superleuk koekblik en drie kleine kookboekjes. Staat wel wat lekkers in zag ik al!

brownie hemels amersfoort croissantje corazon amersfoort

Oh wat erg soms moet ik gewoon heel nodig naar een toilet, heel vervelend, maar goed zal wel door de thee komen. Bij Hemels in Amersfoort een toilet gevonden en natuurlijk zijn we er even blijven zitten. Zo nam ik een warme chocomel en een huisgemaakte brownie. Lekker!

In Amersfoort kwamen we langs een schattig bakkertje, Corazon Bakery. We namen er broodjes mee zoals een kaas-speltbroodje en deze chocolade croissant. Heerlijk zo op de zondagochtend.

hartige high tea corazon
Naast Corazon Bakery is er ook Coffee Corazon en daar hebben we op een andere zaterdag lekker een high tea genomen. Heerlijk zonder te reserveren toch te kunnen high teaën!

(31 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.