Sneak Peek April 2015

Jan Plezier Huifkar in slufter texel
Deze maand is toch een drukke maand geworden. Zo was ik druk bezig om een lapjesdeken te maken met oude truien, ging ik naar de Culiperslunch, hadden we bij ons thuis een pizzafeestjes en gingen we ook nog eens een weekje op vakantie naar Texel. Kortom heel veel foto’s!

Persoonlijk


Van Mieneke kreeg ik een stoffen paashaasje, heel grappig zo met de paasdagen. Zo bij mijn sfeerlichten staat het best wel leuk.

De nieuwe Flow Special is er weer en die kon ik dus niet laten liggen. Uit de Flow van de vorige keer had ik nog een kortingsbon en kreeg ik dus 3 euro korting, altijd leuk!

bloempie in pot
Met een nep bloemetje en een leuk potje maak je best iets leuks.

nieuwe schoenen skechers anja met rode pruik
Deze schoenen leken me zo lekker lopen. Het zijn sneakers van Skechers met een soort van memory foam, wat zich naar je voeten vormt. Best fijn voor die lastige voeten van mij.

Op mijn werk had ik een Sara aangekleed en nadat die pop dienst had gedaan moest ik wel eens poseren met de pruik die ik daarvoor speciaal in de feestwinkel had gekocht.

lapjes begin lapjes deken
Van oude truien die te klein, een vlekje of een gaatje hadden heb ik een hele stapel lapjes geknipt. Met een bedoeling uiteraard. Ik wilde er een grote lapjesdeken van maken. Heel persoonlijk! Het begin is er al.

lapjesdeken per rij uitzicht Amsterdam
Een aantal rijen van de lapjes deken zijn al aan elkaar genaaid en hangen hier op volgorde aan de leuning.

Van het werk uit had ik een informatiemiddag in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. Op de zevende verdieping had je dit uitzicht over Amsterdam.

Toepasselijke tekst flow kalendertje volkswagen kever cabrio
Dinsdag 14 april zag ik deze tekst staan op mijn Flow Kalendertje: “wat maakt gelukkiger dan de terugkeer van de lente”. Het werd die dag super zonnig en heerlijk warm. Hoe toepasselijk dan.

Op diezelfde dag maakten we een lunchwandeling en kwam ik deze VW kever Cabrio tegen. Ik moest daar wel een foto van maken. Sowieso voor mijn vader, die is gek op VW Kevers.

Tulpen Mieneke
De tulpen die ik van Mieneke heb gekregen zijn na een klein weekje nog steeds mooi. Mooi ook die tekening van die tulpen zo.

km stand vertrek naar Texel
Leuke km-stand toen ik de contactsleutel omdraaide: 33.333 km om 8:44 lekker repeterende cijfers bij elkaar zo.

In April zijn we na een laatste minuut beslissing toch nog een weekje op vakantie gegaan. We zijn naar Texel gegaan. Als laatste autootje konden we direct met de boot mee. De deur ging na ons dicht en de afvaart naar Texel begon al. Snel vakantie dus!

fotomomber strandwandeling de koog
Uhm die meeuw in de linkerbenedenhoek had ik dus niet gezien, dus ik heb een photobomber meeuw.

Omdat we lekker vroeg op Texel waren hebben we natuurlijk een strandwandeling gedaan. Heerlijk dat mooie weer zo.

vuurtoren De Cocksdorp
We zijn ook naar de vuurtoren in De Cocksdorp geweest. Bijna een foto voor een ansichtkaart toch?

meertje Den Burg
Een wandeling door De Muy en dan zie je dit soort zoetwatermeertjes.

Een leuk hofje in Den Burg, daar moesten we natuurlijk ook even heen.

grote boot oudeschild Chinook cockpit
In Oudeschild lag dit grote schip aangemeerd.

Dit was ook bijzonder, een kijkje nemen in een Chinook die nog gewoon in dienst was. De bemanning waren aan het lunchen op het vliegveld van Texel en gaven ook nog wat uitleg daarna aan bezoekers.

gekleurde helmen juttersmuseum
Helmen worden er in allerlei kleuren gevonden op het strand van Texel. In het Juttersmuseum Flora hangen ze er dus in alle kleuren van de regenboog.

slufter galloway
Een wandeling in de Slufter levert dit soort foto’s op.

Tijdens de huifkar tocht die we maakten op Texel kwamen we ook de Galloway koe tegen met een pasgeboren kalfje. Hoe lief.

boot naar vlieland
Ook zo’n foto voor een ansichtkaart. De brug die naar de boot richting Vlieland leidt.

lach, en de wereld lacht terug huifkar jan plezier
Mooie tekst op de parkeerplaats bij Kaap Noord: Lach, en de wereld lacht terug. Helemaal mee eens.

We hebben ook nog een huifkartocht met de Jan Plezier gedaan en hier hadden we een koffie- en theemoment in de Slufter.

Moestuin

pluksla zaaien in moestuinbak sperzieboontjes buiten in de tuin
Gewoon proberen om begin april al pluksla buiten op ‘de koude grond’ te zaaien. Nu heb ik wel een voordeel dat mijn moestuin hoog staat, tweede verdieping op het zolderbalkon. Daar vriest het iets minder snel dan helemaal beneden.

De sperziebonen gingen binnen veel te snel, tijd om dus naar buiten te gaan. Ze mogen van mij wel compact blijven!

radijsjes zijn bijna klaar
Ziet er veelbelovend uit, de radijsjes. Dat wordt straks dus radijsjes door de sla!

worteltjes radijsjes
De worteltjes uit de moestuinpotjes van de Albert Heijn hebben het niet overleefd, dan maar gewoon zaaien op de ‘koude grond’. Dat ging vorig jaar ook prima. Tijd om het dus opnieuw te proberen.

Dan was het toch echt tijd om de radijsjes uit de pot te halen, aan de ene kant lastig want het groeide zo leuk, aan de andere kant lekker zo’n smaakbommetje uit de eigen vensterbank-moestuin!

Food

klein chocolade paashaasje
Bij de receptie op mijn werk hadden ze deze schattige mini-paashaasjes van chocolade liggen. Schattig toch?

balls & glory gehaktbal spekjes van mieneke bakken
Balls & Glory gehaktballen, had er al veel over gelezen, maar nu eindelijk kon ik de gehaktballen van Wim Ballieu eens zelf proberen en ja ze zijn goedgekeurd!

Mieneke verwende me ook met een pakje spek van haar slager. Die heeft dit spek eens in de zoveel tijd en moest echt lekker zijn. Langzaam uitbakken en gegeten met andijviestamp, lekker!

pannenkoeken havermoutkoekjes met chocolade en walnoot
Van Koopmans kreeg ik een pak volkoren pannenkoekmeel toegestuurd, eigenlijk voor Nationale Pannenkoekdag, wij hebben het een week later gegeten, want pannenkoeken kan je toch altijd wel eten?

Met het standaardrecept voor havermoutkoekjes maakte ik ’s avonds een keertje deze havermoutkoekjes met chocolade en walnoot. Lekker als ontbijt.

eitje van chocolade
Eieren gekookt daar houd ik dus echt niet van. Maar dit eitje wil ik wel tikken. Een chocolade ei gevuld met vanille-ijs en karamelsaus.

pizza on wheels oven pizza on wheels oven aangezet
Deze maand hadden we bij ons thuis een pizzafeestje, georganiseerd door Britt en Tom inclusief een pizzaoven op wielen van Pizza On Wheels. Zelf pizza bakken dus!

pizza uit de oven
Deze pizza’s zo uit de oven op je bord is toch wel heel erg lekker!

Magic Chocolade lamsvlees
Op de Culiperslunch maakte ik kennis met Magic Chocolade. Belgische chocolade zonder suiker en zonder andere allergenen. Dus geen noten, gluten en noem maar op. Lekker dat het is, niet van andere chocolade te onderscheiden.

Op Texel hebben we ook lamsvlees gegeten. Grappig is dat dit het vlees van vakslager Peter Haker afkomstig is. Zijn vrouw is een trouw volgster van Brutsellog. Leuk!

(36 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-13 No articles on this date.