Recycle je kleding: van joggingbroek tot maxi rok

Recycle je kleding: van joggingbroek tot maxi rok naaimachine gereed
Maandag had ik een extra vrije dag vanwege dodenherdenking. Extra tijd dus, ik ben dus achter de naaimachine gaan zitten om oude kleding te recycleren. Wat ben ik blij dat ik de oude naaimachine van mijn moeder heb gekregen en dat ik het naaien ook ooit van haar heb geleerd. Het project lapjesdeken was een succes. Ik herbruikte oude truien om er een lapjesdeken mee te maken en die lapjesdeken wordt nu best vaak gebruikt. Deze keer gebruikte ik een oude joggingbroek en maakte ik er een maxi rok van, je weet wel zo’n rok tot op je enkels. Het leek me niet moeilijk in ieder geval.

Recycle je kleding: van joggingbroek tot maxi rok björn borg joggingbroek
Ik ga de schaar zetten in deze Björn Borg Baseline joggingbroek. Ik weet niet hoe oud deze joggingbroek is, maar ik kon hem echt niet weggooien (en dat terwijl ik hem al jaren niet meer aan had). Tijd om te recyclen dus!

Recycle je kleding: van joggingbroek tot maxi rok pijpen open knippen
Ik maakte eerst de zoom los (alle broeken zijn natuurlijk bij mij te lang) en daarna knipte ik de pijpen aan de binnenkant van het been helemaal open.

Recycle je kleding: van joggingbroek tot maxi rok afspelden
Dan afspelden maar. Waar je wel op moet letten is dat je bij het kruis recht afspeld en niet mee speld langs het geknipte. Dat extra puntje knip je er gewoon vanaf. Als je dat niet doet krijg je namelijk een rare bochel op kruishoogte.

Recycle je kleding: van joggingbroek tot maxi rok Naaien
Dan naaien maar! Alleen brak mijn bovendraad steeds, bleek dat het spoelhuis er niet goed inzat. Ik heb dus heel vaak de draad weer door het oog van de naald zitten te priegelen.

Recycle je kleding: van joggingbroek tot maxi rok split
Na het passen bleek de maxi rok toch wat te smal aan de onderkant te zijn om er nog een beetje lekker mee te lopen (laat staan om mee te fietsen). Deze joggingstof rekte namelijk niet echt mee. Ik loste dat op door aan de linkerzijkant een split te maken. Waarom links? Op een foto van een maxirok zag dat de meeste rokken een split aan die kant hadden.

Recycle je kleding: van joggingbroek tot maxi rok zoom spelden
Na het naaien van de split spelde ik de zoom af.

Recycle je kleding: van joggingbroek tot maxi rok zoom naaien
Normaal naai ik de zoom met de hand, maar deze zoom heb ik met de naaimachine genaaid. Dat gaf toch een mooier resultaat, zeker met een rok. Met een hand genaaide zoom loop je zo de zoom weer los.

Recycle je kleding: van joggingbroek tot maxi rok strijken
Dan is het tijd om de naden goed te strijken. Zo worden de naden een stuk strakker. Ik heb de stof trouwens niet gezigzagd. Normaal doe je dit wel, maar volgens mij rafelt de stof niet en dat zigzaggen van mij ziet er niet uit (vind ik zelf).

Recycle je kleding: van joggingbroek tot maxi rok af
En voilà in een kleine anderhalf uur had ik van een oude joggingbroek deze hippe Björn Borg maxi rok gemaakt!

(122 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.