DIY: Cactus Terrarium

Cactus terrarium
Op zolder had ik nog een grote cilindervaas staan, daar had ik ooit kaarsen ingezet, maar daar was ik al weer een hele tijd op uitgekeken. Daarnaast wilde ik wel weer eens wat groens op tafel, kortom die cilindervaas kon ik wel weer gebruiken voor iets anders. Het zou een cactus terrarium worden. Eigenlijk is het heel simpel om te maken. Op naar de Intratuin om minicactussen te kopen.

Cactus terrarium
Wat heb je nodig?
Een grote glazen vaas, het liefst met een grote opening want cactussen hebben voldoende lucht nodig, aarde, vogelgrit, minicactussen.

Hoe maak je het?
Doe een laagje aarde in de vaas. Daarna een laagje vogelgrit en nog een laagje aarde. Vervolgens plant je de cactussen. Doe bij het planten van de cactussen afwashandschoenen aan, anders kan het nog wel een prikkelbare gelegenheid zijn. Doe daarna nog een laagje vogelgrit in de vaas en voilà de cactus terrarium is klaar.

Zelf heb ik dat extra laagje niet, vergeten, maar het is wel mooier. Je kan het ook doen met verschillende soorten zand en bijvoorbeeld met gekleurd zand, gekleurde steentjes of zelfs gekleurde schelpjes. Heb je nog een mini-autootje kan je die ook in de vaas zetten.

(168 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “DIY: Cactus Terrarium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-21 No articles on this date.