Denken aan Vrijdag – Nicci French

Denken aan vrijdag - Nicci FrenchIn de vakantie heb ik weer lekker wat kunnen lezen. Dan is toch wel fijn om een e-reader te hebben. Met een e-reader vol ging ik dus op vakantie, want stel dat het een week lang zou regenen op Texel. Gelukkig was dat helemaal niet het geval en konden we veel buiten doen. In ieder geval begon ik op vakantie met het nieuwste boek in de Frieda Klein serie: Denken aan Vrijdag.

Op de achterflap van Denken aan Vrijdag

Uit de Thames wordt het lijk van een man met doorgesneden keel gevist. Hij is onherkenbaar, want hij heeft al een tijd in het water gelegen. Het enige aanknopingspunt is een ziekenhuisbandje om zijn pols met daarop de naam Frieda Klein. Al snel blijkt dat psychotherapeute Frieda Klein een persoonlijke band met het slachtoffer had en wordt ze als de belangrijkste verdachte van het misdrijf gezien. Frieda heeft vanwege haar verleden weinig goodwill bij het politiekorps, maar gelukkig heeft ze vrienden die bereid zijn om tot het uiterste voor haar te gaan. Denken aan Vrijdag is het vijfde deel in de spannende Frieda Klein-reeks.

Wat vind ik van het boek?

De eerste vier delen uit de Frieda Klein serie had ik al gelezen en de één vond ik beter dan de ander. Dit boek vond ik weer één van de betere. In het begin vond ik het nog wel wat hak op de tak, maar als je eenmaal in het verhaal zit snap je ook wel waarom dat is, er moet best wel wat verteld worden (ook om je op een verkeerd been te zetten natuurlijk). Frieda wordt in dit boek gezien als hoofdverdachte gezien van de moord van haar ex-vriend. Alles wijst ook naar haar kant alleen kan zij het wel gedaan hebben? Ze moet er heel veel voor laten om haar onschuld te bewijzen, haar oude leven achterlaten en eigenlijk niemand meer vertrouwen. Het eind is best spannend en eigenlijk had ik niet verwacht dat juist die ene persoon de moord had gepleegd. Spannend dus!

Titel: Denken aan Vrijdag
Auteur: Nicci French
Uitgever: Ambo Anthos
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789026330704
Genre: Literaire thriller
Winkelprijs: 19,99
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.