De Lege Stad – Simone van der Vlugt

De Lege Stad - Simone Van Der VlugtDit boek, De Lege Stad, las ik eigenlijk op een passend moment op dodenherdenking ben ik begonnen met lezen en op bevrijdingsdag had ik het boek uit. Een mooi boek wat eigenlijk een tijdsbeeld geeft aan het leven in oorlogstijd in een verwoeste stad. Het verhaal volgt Katja, een pasgetrouwde vrouw, die voor de oorlog begint nog vaak bij haar ouders was. Wanneer zij de haar zieke zusje mee naar huis neemt beginnen de bombardementen, het begin van een moeilijke tijd. Het verhaal heeft mij in ieder geval meegesleept.

Op de achterkant van De Lege Stad
De historische roman ‘De lege stad’ van schrijfster Simone van der Vlugt is een indrukwekkend boek dat zich afspeelt in Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op 14 mei 1940 wordt Rotterdam getroffen door het zwaarste bombardement dat Nederland heeft gekend. Voor de pasgetrouwde Katja betekent dit het einde van haar onbezorgde leven. Bijna de helft van haar familie komt om. Samen met haar man neemt ze haar overgebleven broertjes en zusjes in huis. Ze is vastbesloten hen door de oorlog heen te helpen. Maar naarmate het leven grimmiger wordt, wordt dit steeds moeilijker.

Wat vind ik van het boek?
Indrukwekkend. Simone van der Vlugt heeft een mooi tijdsbeeld neergezet in deze historische roman over het leven in Rotterdam in oorlogstijd. Hoe je moet overleven, je familie verliest en zelfs de honger en kou moet zien te overleven. Zeker nu ik het net rond de dodenherdenking en bevrijdingsdag heb gelezen is het besef groter dat het leven in vrijheid belangrijk is. Waarom voeren mensen oorlog? Dat is een vraag die we ons vaak moeten afvragen.

Titel: De Lege Stad
Auteur: Simone van der Vlugt
Uitgever: Ambo Anthos
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789041426253
Genre: Historische roman
Winkelprijs: 19,99
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-23 No articles on this date.