De IJstweeling – S.K. Tremayne

De IJstweeling - S.K. TremayneDit boek, de IJstweeling, koos ik eerder wel vanwege de tekst op de achterkant. Nu meer omdat er een vuurtoren was en ja ik was toch net bij de vuurtoren op Texel geweest dus dat leek me wel passen bij het eilandgevoel. Het bleek wel een thriller te zijn, die al direct begint met het overlijden van een kind en dan eentje die je meeneemt in de psyche van een moeder.

Op de achterkant van De IJstweeling

Eén van Sarahs dochters sterft. Maar kan zij zeker weten wie van de twee?

Eén jaar nadat één van hun identieke tweelingdochters, Lydia, door een ongeluk overlijdt, verhuizen Angus en Sarah Moorcroft naar een klein Schots eiland dat Angus van zijn oma heeft geërfd, in de hoop hun verwoeste leven weer op te pakken. Wanneer hun andere dochter, Kirstie, meent dat ze haar identiteit hebben verwisseld – dat zij Lydia is – stort hun wereld opnieuw in. Als de winter oprukt, en Angus voor zijn werk op het vasteland moet verblijven, lijkt het verleden Sarah in te halen en wordt Kirstie (of is het Lydia?) steeds onrustiger. Wat is er nou echt gebeurd op de fatale dag dat een van haar dochters overleed?

Wat vond ik van het boek?

In het begin vond ik het een lastig boek om in te komen. Een kind is overleden en haar ouders proberen het leven weer op te pakken op een afgelegen eiland waar slechts één huis op staat en een vuurtoren. Pas als Kirstie zegt dat ze eigenlijk Lydia is wordt het spannend. Je wordt dan meegezogen in de psyche van een moeder. Wat als je niet zeker meer weet of je kind echt het kind is of toch de ander waar je al afscheid van hebt moeten nemen. Het slot was spannend en kwam eigenlijk onverwachts. Als het boek verfilmd zou worden zou ik er zeker met spanning naar kijken, mits de setting wel overeen komt met hoe het verteld wordt op een Schots eiland, koud, regenachtig…

Titel: De IJstweeling
Auteur: S.K. Tremayne
Uitgever: Prometheus
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789044626490
Genre: Literaire thriller
Winkelprijs: 17,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(17 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-21 No articles on this date.