Dagboek van een Moestuintje 10

Dagboek van een Moestuintje 10 pluksla
Het is weer tijd voor het dagboek van een moestuintje! Na een weekje vakantie (en inmiddels al weer een weekje werken) is het weer genoeg veranderd in het moestuintje. Ook dankzij Britt, zij zorgde tijdens ons weekje vakantie voor de plantjes. Zoals je ziet gaat de pluksla best wel goed. Ik heb het gewoon op de koude grond gezaaid, zo’n vier weken terug en in die tijd is het ook wel een paar keer goed koud geweest. De pluksla zal binnenkort wel groot genoeg zijn om te eten (op een broodje of zo).

Dagboek van een Moestuintje 10 broccoli
Toen ik terug kwam van vakantie was ik verbaasd over dit broccoli-plantje die het gewoon had overleefd buiten in de bak. Het groeit zelfs…

Dagboek van een Moestuintje 10 andijvie
Ik had 2 andijvieplantjes voor mijn vakantie buiten in de moestuinbak geplant en 1 daarvan heeft het overleeft, toch straks nog verse andijvie op tafel.

Dagboek van een Moestuintje 10 aardbeienplantjes
Op de een of andere manier is de ‘moederplant’ van deze twee aardbeienplantjes helemaal aangevreten door iets maar deze twee aardbeienplantjes doen het hartstikke goed. Straks weer aardbeitjes?

Dagboek van een Moestuintje 10 sperzieboontjes
De sperziebonen blijven een beetje sprieterig.

Dagboek van een Moestuintje 10 sperziebonenplant
Maar het blad is groen en heeft al de vormen van het blad van een sperzieboonplantje.

Dagboek van een Moestuintje 10 munt
Dit was een muntplantje uit de supermarkt die ik vorig jaar buiten heb gezet en hij doet het nog steeds. Dat wordt dus straks weer verse muntthee maken, lekker!

Dagboek van een Moestuintje 10 worteltjes
De worteltjes die ik voor de vakantie heb gezaaid gaan goed.

Dagboek van een Moestuintje 10 paprikaplantje
Het gaat niet heel hard, maar de paprikaplantjes groeien wel.

Dagboek van een Moestuintje 10 tomatenplantje
Net als de tomatenplanten, deze gaan ook niet hard (zal aan de temperatuursverschillen liggen ook), maar je ziet al wel goed aan de blaadjes dat het tomatenplanten zijn.

Dagboek van een Moestuintje 10 komkommers
Met de komkommers gaat het niet zo goed, ik heb er nu nog eentje over. Die zal ik dan maar goed koesteren!

Dagboek van een Moestuintje 10 pluksla
Nog meer pluksla. Dit zal niet meer zoveel groeien want het heeft zoveel klappen gehad. Ik heb het al ergens eind oktober gezaaid met als gedachte op deze hoogte is het best wel warm. En toen werd het koud. Het staat er eigenlijk nog best wel groen bij.

Dagboek van een Moestuintje 10 prei
De prei heeft het jammer genoeg niet overleefd. Misschien moet ik net als vorig jaar gewoon weer plantjes kopen. Dan koop ik ook gelijk de kropsla want dat was best lekker.

Dagboek van een Moestuintje 10 cadeautje EO tuinpakket
Omdat het programma Van Hollandse Bodem werd uitgezonden kon je via die site bij de EO een gratis tuinpakket bestellen. Dat heb ik gedaan en opeens lag het op de mat. Ik had gekozen voor rode bieten en andijvie. Bietjes kan ik bijvoorbeeld wel gebruiken in een chocoladecake (schijnt heel lekker te zijn) en andijvie uit eigen tuintje is gewoon lekker.

Dagboek van een Moestuintje 10 bieslook
Van de bieslook had ik eigenlijk weinig verwacht. Toch heeft het in twee weken best een groeispurt doorgemaakt. Kan dus nog wel wat worden.

Dagboek van een Moestuintje 10 krulpeterselie
Voor de vakantie leek de peterselie nog wel een beetje op platte peterselie nu zit de krul er toch wel goed in.

Dagboek van een Moestuintje 10 basilicum
Van de basilicum heb ik al een paar keer wat gegeten. Ziet er goed uit eigenlijk.

Dagboek van een Moestuintje 10 Selderij
Wanneer je een blad van de selderij een beetje kneust geurt het echt naar die kruiden die mijn moeder vroeger door de groentesoep deed. Dat wordt dus snel groentesoep maken.

Dagboek van een Moestuintje 10 nog 1 radijsje.
Nog maar 1 radijsje heb ik over, de andere 4 zijn al door de sla gegaan.

Dagboek van een Moestuintje 10 dille
Ook de dille doet het goed. Eigenlijk mag dille niet verpot worden maar ja in dat turfpotje zou het helemaal niks worden. Toch verpot en het doet het dus wonderbaarlijk goed.

Dagboek van een Moestuintje 10 tijm
Nog even wat meer groeien en dan heb ik heerlijke verse tijm. Dat vind ik toch zo lekker ruiken als je bijvoorbeeld een pastasaus maakt.

(62 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Dagboek van een Moestuintje 10

 • zondag, 7 juni 2015 om 15:00
  Permalink

  Hoe is het nu met je moestuin?

  • zondag, 7 juni 2015 om 15:05
   Permalink

   Nou… Ik zal snel weer wat foto’s maken voor een nieuw dagboekje, maar dit jaar is voor mij een minder jaar. Al zag ik wel dat de andijvie en broccoli toch wel willen groeien en de wortels doen ook wat.

Reacties zijn gesloten.

Verleden
 • 2017-11-17 No articles on this date.