Inspirerende Tuinideeën – Hans Clauzing

Inspirerende TuinideeënHeerlijk rustgevend vind ik dat, boeken met foto’s van de natuur, bladeren en wegdromen van in dit geval mooie tuinen. In het boek Inspirerende Tuinideeën van Hans Clauzing vind je al deze mooie tuinen. Ik kan er alleen van wegdromen, die grote tuin heb ik namelijk niet. Ik heb meer zo’n postzegeltuintje voor- en achter waarvan de één pal op het zuiden dus in de zomer bloedheet en de ander pal op het noorden, dus amper zon. Een moeilijke tuin dus qua ligging en formaat. Maar een beetje wegdromen, heerlijk.

Inspirerende Tuinideeën - Hans Clauzing tuin

Over Inspirerende Tuinideeën

Inspirerende Tuinideeën neemt je mee van stadstuin en kwekerij tot landelijke tuin en is in eerste instantie bedoeld als inspiratiebron. Het boek heeft beelden van zo’n 50 verschillende tuinen en kwekerijen die schrijver Hans Clauzing de afgelopen vijf jaar heeft bezocht. De verschillende tuinen worden natuurlijk uitgebreid gefotografeerd en elke tuinierder of kweker vertelt zijn of haar verhaal over de tuin of kwekerij. De foto’s zijn op een speelse manier geplaatst. Klein en groot afgewisseld met elkaar.

Inspirerende Tuinideeën - Hans Clauzing sneeuwklokjes kweker

Wat vind ik van het boek

Inspirerende Tuinideeën vind ik echt zo’n bladerboek, kijken en wat lezen. Wat ik vooral mooi vind aan dit boek is dat het niet alleen zomerse plaatjes bevat. In de zomer zijn natuurlijk de meeste tuinen op zijn mooist, maar foto’s met beelden van met sneeuw bedekte planten geven ook een gevoel van de seizoenen. Het boek laat ook goed zien dat elke tuin weer totaal anders is. De een meer groen en de ander heel kleurrijk. De een weer netjes gemaaid en gesnoeid en de andere tuin weer wilder. Goed om te weten is dat een aantal tuinen die voor Inspirerende Tuinideeën zijn gefotografeerd ook te bezoeken zijn. Informatie hierover staat dan bij de betreffende tuin.

Titel: Inspirerende Tuinideeën
Auteur: Hans Clauzing
Uitgever: Aerial Media Company
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789402600445
Winkelprijs: 22,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(51 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-23 No articles on this date.