Handboek Handwerktechnieken

Handboek HandwerktechniekenIk weet het tegenwoordig is alles wel te vinden op internet met filmpjes, foto’s en tot in detail uitgewerkte tekst. Toch vind ik boeken met al die dingen ook fijn, rustiger want dan hoef ik de iPad niet bij de hand te houden zodat ik me toch weer kan afleiden aan onzinnige internet dingen. Het Handboek Handwerktechnieken leek me het ultieme boek om het haken te leren, iets wat ik wil gaan doen in plaats van televisie kijken. Met het handboek handwerktechnieken moet het me toch wel lukken zo zonder internet?

Handboek Handwerktechnieken haken basissteken

Over het Handboek Handwerktechnieken

Het Handboek Handwerktechnieken is een dik, groot boek met stap voor stap beschrijvingen van verschillende technieken voor beginners tot gevorderden. Het boek behandeld de volgende handwerktechnieken: breien, haken, borduren, tapisserie en patchwork, appliqueren en quilten. Elk hoofdstuk begint met het onderdeel benodigdheden, voor elke techniek heb je natuurlijk andere dingen nodig. Daarna begin je met de basis, leer je patronen lezen, ga je steeds wat verder in op de verschillende technieken en lees onder andere je meer over bijzondere garens. Alles wordt in heel veel foto’s uitgelegd met een duidelijke tekst erbij. Kortom je leert het ook uit een boek!

Handboek Handwerktechnieken benodigdheden

Wat vind ik van het boek?

Als ik het geen goed boek vond had ik het natuurlijk niet gekocht. Ik kende de serie handboeken al, ik heb ook het Handboek Breitechnieken en het Handboek Creatieve Technieken. Kortom een hele leuke serie en er zijn er zelfs nog meer in deze serie. Zoals ik ook al vaker schrijf lukt het me niet zo snel om het fröbelen op te pakken, werken, huishouden en bloggen ‘moet’ ook nog gedaan worden. Al ben ik onlangs na een idee uit een van de handboeken en uit een Mollie Makes aan de gang gegaan met een lapjesdeken die ik maak van oude truien. Kortom het haken gaat me ook wel lukken en quilten en borduren en breien en en en…

Titel: Handboek Handwerktechnieken
Auteur: Maggi Gordon, Sally Harding & Ellie Vance
Uitgever: Becht
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789023013037
Winkelprijs: 29,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(47 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.