De Moestuinkalender

demoestuinkalenderBen je ook nog zo druk met die moestuintjes van de Albert Heijn? Ik nog wel voor zover het allemaal gaat lukken (en straks passen in het mini-moestuintje). Ga ik het volgend jaar anders aanpakken? Ik denk het wel. Die moestuinpotjes waren leuk, maar ik wil het nu niet gelijk in de potjes stoppen, maar doen zoals het hoort. Op tijd en met goede zaden. Ik heb daar wel een heel mooi boek voor van Mme Zsa Zsa, maar alles in één oogopslag op een kalender leek me wel erg handig en dat dachten de dames van Snor ook. Zij maakten de moestuinkalender. Het was voor mij wel even zoeken naar een winkeltje waar ze het hadden, maar helemaal in het Belgische Mechelen heb ik er dan één gevonden. Nu nog ergens een handig plekje geven!

April Moestuinkalender weken

Over De Moestuinkalender

De Moestuinkalender is gemaakt door de makers van Zelfgeoogst en is gemaakt om niet te vergeten wat er ook alweer moet gebeuren in de moestuin. De moestuinkalender start natuurlijk eerst met een zaai- en oogstkalender van de meest voorkomende groenten in de moestuin. Vervolgens krijg je per maand en eigenlijk zelfs per week te zien wat je kan doen in je moestuintje. Onder de maand vind je elke keer een pagina met allerlei tips zoals bijvoorbeeld een stappenplan om aardappelen voor te kiemen of een stappenplan om courgette te kweken en vaak is er ook plek om aantekeningen te maken. Naast allerlei tips en stappenplannen krijg je ergens in het jaar trouwens ook een stappenplan om zelf jam te maken.

Augustus moestuinkalender tips.

Wat vind ik van de Moestuinkalender?

Sinds ik het boekje Zelfgeoogst heb ben ik ook een klein beetje bevangen met de moestuinkriebels, maar dan moestuinieren in het klein op mijn zolderbalkonnetje. Vorig jaar heb ik al sla, sperziebonen, prei, courgette en worteltjes kunnen eten van mijn eigen tuintje. Dit jaar heb ik ook meegedaan aan de moestuinrage van de grote supermarkt en heb misschien straks nog wel meer soorten groenten in mijn tuintje. Met de tips uit de moestuinkalender zie ik in ieder geval wel snel wat er weer te doen staat en het maakt niet uit hoe groot of hoe klein je moestuin is. Sowieso vind ik het ook wel een erg leuk iets om cadeau te doen.

Titel: De Moestuinkalender
Auteur: Annemarieke Piers, Claudette Halkes
Uitgever: Snor
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789079961962
Winkelprijs: 9,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(102 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.