De Leeuwentemmer – Camilla Läckberg

De LeeuwentemmerEen maand of wat geleden had ik de serie de Fjällbacka Murders bekeken, deze serie is gebaseerd op de boeken van Camilla Läckberg. Een spannende serie vond ik het in ieder geval! Nog eerder had ik al een boek van Camilla Läckberg gelezen en dat was niet helemaal mijn ding, zou ik nu makkelijker in het verhaal komen nu ik de hoofdpersoon Erika al eens soort van heb gezien?

Op de achterkant van De Leeuwentemmer

Het is januari en de winter houdt Fjällbacka in zijn greep. Inspecteur Patrik Hedström en zijn team zijn bezig met een vermissingszaak van een jong meisje, Victoria, die in een stroomversnelling raakt als ze gevonden wordt. Haar verwondingen laten zien dat ze ernstig is verminkt. Patrik vermoedt een verband met andere verdwijningen en hij moet alles op alles zetten om andere meisjes eenzelfde lot te besparen. Tegelijkertijd verdiept Erika zich in een oude zaak, een familietragedie die eindigde met de dood van de echtgenoot. Ze probeert uit te zoeken wat er is gebeurd. Het lijkt erop dat het verleden zijn schaduw op het heden werpt.

Wat vind ik van het boek?

Op zich vond ik De Leeuwentemmer een spannend boek, maar ik denk dat ik het liever terug zie op televisie. In het boek komen zoveel personen voor en heeft een soort van twee verhaallijnen die dan uiteindelijk wel bij elkaar komen, maar toch dat duurt wel even. Ik heb dan ook lang over het boek gedaan. Hoe dichter het verhaal bij de ontknoping kwam hoe duidelijker het verhaal werd, in het begin had ik het idee dat er nog veel ‘ruis’ er om heen werd verteld en dat was aan het eind dus niet meer het geval. Spannend boek, en ik wacht zeker de verfilming er van af!

Titel: De Leeuwentemmer
Auteur: Camilla Läckberg
Uitgever: Ambo Anthos
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789041420145
Genre: Literaire thriller
Winkelprijs: 19,99
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.