Dagboek van een Moestuintje 09

Dagboek van een Moestuintje eerste radijsjes
Deze week gebeurt er wederom weinig in het moestuintje. Er groeit wat, er gaat weer wat dood en er wordt wat gegeten. De eerste radijsjes zijn geoogst. Deze twee gaan door de salade!

Dagboek van een Moestuintje sperziebonen buiten
Het kan beter vind ik, die sperziebonen buiten. Het blijven van die sprietjes en zelfs zon en warme dagen wil niet echt helpen.

Dagboek van een Moestuintje plaksla groeit al wel
De pluksla komt al boven de grond uit. Binnenkort kan ik dus plukken. Fijn!

Dagboek van een Moestuintje komkommer dood
Jammer, weer een komkommerplantje die het niet heeft gered. Nu niet door toedoen van mijzelf (lees steeltjes zomaar afbreken), maar gewoon zomaar.

Dagboek van een Moestuintje weer een radijsje
Weer een radijsje geoogst.

Dagboek van een Moestuintje radijsje in dunne plakjes
Het radijsje in hele dunne plakjes gesneden en diende als extra beleg op een broodje vegetarische kip shoarma.

Dagboek van een Moestuintje plantjes naar buiten
Met die warme dagen had ik wat moestuinplantjes naar buiten gezet. Wat er nog is overgebleven (op de paprika en tomaatplantjes na) staan in de grote moestuinbak: 2 andijvieplantjes, 1 preiplantje, 1 broccoliplantjes en een aantal Hema tomaatplantjes. Misschien gaat het nu wel eindelijk groeien? Al betwijfel ik het. Ach dan koop ik straks wel al van die gekweekte plantjes.

Dagboek van een Moestuintje aardbeiplantje, lente-ui, kropsla dood
Deze week heb ik afscheid genomen van de aardbeienplantjes. Die bleven echt ontiegelijk klein en groeiden dus voor geen meter. Van de lente-ui sprietjes was echt niets meer over en van 20 kropsla-plantjes hield ik dus ook niets over. Stond het te warm, of juist te koud? Kreeg het te weinig water of juist te veel? Ik weet het niet.

Dagboek van een Moestuintje tijm
De kruiden groeien daarentegen supergoed en krijgen dezelfde behandeling zo’n beetje. Kijk deze tijm eens.

Dagboek van een Moestuintje selderij
De selderij wil ook wel groeien, maar dan wel lekker door elkaar.

Dagboek van een Moestuintje dille
En die dille dan, schijnen lastig te zijn, maar kijk eens hoe goed het plantje van mij gaat!

Dagboek van een Moestuintje basilicum
Volgens mij kan ik de eerste basilicum blaadjes al knippen voor bij de pasta. Lekker!

Dagboek van een Moestuintje Krulpeterselie
Oh en de peterselie wil ook wel, nu alleen nog de krul er in!

Dagboek van een Moestuintje Nog maar 2 radijsjes
Nog maar twee radijsjes over.

Dagboek van een Moestuintje Bieslook
Met de bieslook moet ik geduld hebben, maar langzaam begint ook de bieslook wat groter te worden en de sprietjes te verdubbelen.

(67 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

4 gedachten over “Dagboek van een Moestuintje 09

 • zondag, 26 april 2015 om 22:53
  Permalink

  Nou ja, ik had ooit Lille Dame toegevoegd aan mijn Feedly, maar op de een of andere manier was ‘ie verdwenen! Nu gelukkig via via heb ik je weer ‘teruggevonden’ (Brutsellog volgde ik natuurlijk nog!).
  Leuk om alle moestuinverhalen te lezen zeg! Jammer dat sommige planten het niet hebben gered. Onze plantjes doen het allemaal goed, al vind ik de aardbei-plant erg klein. Mijn man is er veel mee bezig, hij is opgegroeid tussen de kassen en weet er veel van. Ik had in mijn eentje denk ik geen levend plantje meer gehad. πŸ˜‰

 • maandag, 27 april 2015 om 11:08
  Permalink

  Fijn dat je Lille weer hebt teruggevonden :). Ja, vond het heel jammer dat de meeste plantjes het niet gered hebben . Toch te warm of toch te koud gestaan, geen idee. In ieder geval doen de kruiden het allemaal goed en binnenkort toch maar langs de Intratuin of Welkoop om een paar moestuinplantjes te kopen. Vorig jaar ging dat namelijk hartstikke goed op mn moestuinbalkonnetje πŸ™‚

 • maandag, 27 april 2015 om 23:14
  Permalink

  Wat leuk om al die verhalen te lezen! Ik ben zelf ook druk bezig en heb heel wat wonderen gezien! Mijn kropsla wou echt niet en ging helemaal verdorren. Maar ik heb ze laten staan en poef, er kwamen weer nieuwe blaadjes tussendoor! Zo ging dat ook met mijn rucola en worteltjes! Het is alleen wel zo dat ik nu mijn worteltjes in de tuin heb gezet en er nog niks van wortel te zien was… Zo ook met de radijsjes.. Nouja, misschien gebeurt er wel weer zo’n wonder πŸ˜‰ heel leuk dat je je moestuin avonturen zo deelt! En laat voortaan een bijna helemaal dood plantje nog heeeel effies staan, misschien komt er na een paar weken toch nog een plantje! πŸ˜€

  • woensdag, 29 april 2015 om 18:44
   Permalink

   OkΓ©, voor een volgende keer zal ik wat geduldiger zijn. Het was eigenlijk precies zoals je schreef, alleen heb ik idd niet gewacht. Komende zondag komt er weer een update van t dagboek πŸ™‚

Reacties zijn gesloten.

Verleden
 • 2017-11-17 No articles on this date.