Dagboek van een Moestuintje 08

Dagboek van een Moestuintje 08 wortels zaaien
Geen dagboek per dag net als de vorige week, maar gewoon per week. Dan zie je tenminste echt wat vooruitgang. Inmiddels staan de sperziebonen een weekje buiten (geen foto van) en dat gaat prima. Het is nog groen en het blijft overeind staan. De worteltjes van de moestuinpotjes had ik vorige week per ongeluk buiten laten staan en dat hebben ze niet overleefd. Al denk ik dat de worteltjes het binnen ook niet hadden overleefd. Van het zakje zaad wat ik vorig jaar ook al wat van had gezaaid had en wat goed lukte heb ik dit jaar dan ook nog maar wat van gezaaid. Zonnetje er op en gaan! Trouwens het pluksla wat ik vorige week heb gezaaid begint al te groeien. Je ziet al hele kleine groene puntjes uit de grond komen. Een foto er van maken lukt niet, dat wordt niet scherp, maar misschien is er volgende week wel meer te zien!

Dagboek van een Moestuintje 08 aardbeienplantje
Mijn aardbeienplant van vorig jaar had zich dit jaar gemuteerd tussen de tegels van het balkon. Niet zo handig, dus allebei maar in een houten bakje.

Dagboek van een Moestuintje 08 komkommers, paprika en tomaatplantjes
Omdat het vrijdag lekker warm werd, en dus nog warmer op het zolderbalkon heb ik de komkommer-, paprika- en tomaatplantjes weer even buiten gezet. Zonlicht zal ook wel wonderen doen.

Dagboek van een Moestuintje 08 hema tomaatplantjes en andijvie
De kleine bakjes heb ik ook buiten gezet om het zon te laten vangen. In dit bakje staan de tomaatplantjes die ik had gekweekt met zaadjes van de Hema en twee andijvieplantjes van de Albert Heijn Moestuintjes.

Dagboek van een Moestuintje 08 prei ah moestuintje
Dit moet de prei voorstellen van de moestuinpotjes van de Albert Heijn. Uhm het groeit niet, is sprieterig…

Dagboek van een Moestuintje 08 kropsla ah moestuintje
Van de 20 plantjes kropsla die ik had heb ik misschien nog een handjevol over. Dit lijken nog de beste plantjes, maar of ik er ooit echt een krop sla van kan oogsten? Ik betwijfel het. Ik denk dat ik gewoon gekweekte plantjes moet kopen. Dat ging vorig jaar echt super.

Dagboek van een Moestuintje 08 niet overleeft AH Moestuintje: aubergine, veldsla rucola wortel
Inmiddels zijn de aubergine, rucola, veldsla en worteltjes geen onderdeel meer van mijn moestuintje. Deze plantjes van de AH Moestuinpotjes hebben het niet gered ondanks alle liefde die ik ze heb gegeven. De aardbeienplantjes heb ik nog niet opgegeven, maar die doen het ook niet echt. Het groeien van die plantjes is echt millimeter werk.

Dagboek van een Moestuintje 08 dille
De dille gaat goed, nog steeds!

Dagboek van een Moestuintje 08 tijm
Langzaam groeit de tijm ook. Dat wordt ergens in juli verse tijm door de pasta!

Dagboek van een Moestuintje 08 selderij
De selderij groeit wat door elkaar, maar het groeit.

Dagboek van een Moestuintje 08 basilicum
Op de basilicum ben ik wel trots. Dit groeit toch echt goed!

Dagboek van een Moestuintje 08 krulpeterselie
Steeds beter zie je dat dit peterselie is. Komt ook vast goed met dit plantje.

Dagboek van een Moestuintje 08 radijsjes eten
De radijsjes staan echt op knappen! Moet je eens kijken… nog een ietsje pietsje groter en dan lekker door de salade.

Dagboek van een Moestuintje 08 bieslook
De bieslook is ook wat sprieterig, maar doet het wel en is zich nog steeds aan het vermenigvuldigen.

Dagboek van een Moestuintje 08 komkommer stekje
Oops foutje, tot 2x toe. Eerst brak ik de stengel van een komkommer plantje en even later brak Britt dezelfde stengel nog eens. Nu proberen we of het val te stekken. Dus hop in een potje met water.

Dagboek van een Moestuintje 08 geen wortels aan stekje
Hmm na een week nog geen wortels aan het stekje. Nou ja, het stekje is ook nog niet dood, dus lekker in het potje met water laten staan dacht ik zo.

(79 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.